Görüş Bildir

Bitlis'te Hasta Kurtarma

Bitlis'te Hasta Kurtarma

Bitlis'te Hasta Kurtarma

Bitlis'in Mutki ilçesinde düşük yaptıktan sonra kanaması durmayan Altun Aktaş (28) isimli kadın, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz,   Mutki'ye bağlı Yuvalıdam köyünde yaşayan üç çocuk annesi Altun Aktaş'ın, akşam saatlerinde düşük yaptıktan sonra rahatsızlandığını ve kadının kanamasının durmadığını söyledi.

Yolun kapalı olmasından dolayı sağlık ekiplerinin köye ulaşamadığını ve bu nedenle hastayı aldırmak için köye helikopter gönderdiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

KANAMASI OLAN KADIN

"Altun Aktaş, akşam saatlerinde köydeki evinde düşük yapmış ve düşükten sonra kadının kanaması durmamış. Olayın bize bildirilmesi üzerine harekete geçtik. Yolların kapalı olmasından dolayı Aktaş, Tatvan Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle köyden alındı ve Tatvan'a götürüldü. Helikopter Tatvan Ordu Evi'ndeki sahada iniş yaptı. Aktaş, sahada hazır bekletilen ambulans ve sağlık görevlilerinin eşliğinde, ilçedeki Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesine ulaştırıldı."

Yılmaz, Tatvan'da müdahale yapılan kadının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Altun Aktaş'ın babası Mahmut İlkılıç ise 4. çocuğuna hamile olan kızının, düşük yaptıktan sonra kanamasının durmadığını ve bu nedenle 112 Acil Servis ekiplerine haber verdiklerini belirtti.

SAATLER SÜREN ÇABA

Sağlık ekiplerinin, yola çığ düşmesinden dolayı köye ulaşamadığını dile getiren İlkılıç, şunları kaydetti:

"Olayı Yazıcık Karakol Komutanlığı'na ilettik. Karakol, yola çığ düşmesinden dolayı sağlık ekiplerinin köye ulaşamadığını bize bildirdi. Bunun üzerine konuyu Bitlis Valiliği'ne bildirdik. Valiliğin devreye girmesiyle kızımı hastaneye ulaştırmak için, köye askeri helikopter geldi. Helikopterin iniş yaptığı sahada hazır bekletilen ambulanslarla kızım, ilçedeki Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesine kaldırıldı. Kızımın sağlık durumu şimdi daha iyi. Bizimle ilgilenen ve kısa sürede hastaneye ulaşmamızı sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi