Bölge Belediyeleri Ramazan'a Hazır!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'taki belediyeler ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Bölge Belediyeleri Ramazan'a Hazır!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'taki belediyeler, onbir ayın sultanı ramazanın manevi ruhuna uygun yaşanması için hazırlıklarını tamamladı.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği, manevi duyguların zirveye ulaştığı ramazan ayı dolayısıyla birçok noktada iftar çadırları kuran belediyeler binlerce vatandaşı iftar sofrasında buluşturacak.

Yardımlarla yoksulun yüzünü güldürecek belediyeler, düzenlenen etkinliklerle de vatandaşlara ramazan geleneklerini yaşatacak.

- Diyarbakır'da 6 noktada 6 bin kişiye sıcak yemek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kentin 6 farklı noktasında kurulan iftar çadırlarında 6 bin kişiye sıcak yemek sunulacak.

Kentteki yoksul ve dezavantajlı vatandaşlar, Şeyh Sait Meydanı, Ulu Cami önü, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi önü ve Ben-u Sen ile merkez Bağlar ilçesindeki iki noktada kurulan iftar çadırlarında iftar yapma imkanı bulacak.

Üniversitede kurulan iftar çadırı hasta yakınları için sahurda da açık tutulurken, belediyenin misafirhanesinde de iftar ve sahur yemeği verilecek.

Öte yandan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca, evde bakım hizmeti verilen yaşlıların da evlerine iftarda sıcak yemek ulaştırılacak.

Belediye tarafından halk sağlığının korunması amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerinde denetimler artırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerine denetimlerde İl Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlükleri de destek veriyor.

- "Ramazan boyunca da fakir fukaranın yanındayız"

Merkez Kayapınar İlçe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının manevi havasına uygun şekilde bir ay boyunca farklı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Balcı, bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda iftardan sonra kadın, genç ve çocuklara yönelik etkinlikler yapılacağını, etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin yer alacağını, konser verileceğini, Hacivat ve Karagöz oyunu gibi vatandaşların güzel vakit geçirebileceği gösterilerin yer alacağını belirtti.

"Ramazan ayı boyunca da fakir fukaranın, garip gurebanın, yetimin ve öksüzün yanındayız. Yaklaşık 300 aileye sıcak yemek göndereceğiz. Gelir durumu düşük olan 2 bölgedeki aileler için çadır kurduk, bin kişilik iftar yemeği vereceğiz." diyen Balcı, ramazan ayının dayanışma ayı olduğunu vurguladı.

Balcı, ramazan süresince özellikle dezavantajlı grupların yanında olacaklarını aktardı.

- Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesince ibadethaneler gül suyu ile temizlenirken, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bir ay boyunca binlerce vatandaşa iftar yemeği verilecek.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Valilik ve belediye olarak tüm hazırlıkları tamamlandıklarını belirtti.

Huzur içerisinde bir ramazan ayı geçireceklerini anlatan Yaman, vatandaşların iftardan sonra rahat vakit geçirebilmesi için kentteki park, bahçe ve diğer mekanların temizliğinin yapıldığını aktardı.

Teravih namazlarının daha huzur içerisinde kılınması için ibadethanelerin de gül suyu ile temizlendiğini ifade eden Yaman, "Geçen sene olduğu gibi bu sene de vatandaşlarımızla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda iftarımızı açacağız. İlçelerimize bu anlamda destek vereceğiz. Toplu taşıma araçlarımız kesintisiz çalışacak. Zabıtalarımız gerekli denetimlerini artırarak çalışacaklar. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarımız olacak. İnşallah Mardin güzel bir ramazan geçirmiş olacak." şeklinde konuştu.

- Siirt

Siirt Belediyesince, ramazan ayı boyunca her gün bin 500 kişi için iftar verilecek.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Taşkın, ramazanı güzellikler içinde geçirmek amacıyla bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, geçen sene olduğu gibi bu sene de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda manevi bir iklim içerisinde vatandaşlara keyifli anlar yaşatacaklarını aktardı.

İftar yemeği verilecek kişi sayısını artırdıklarını, bin 500 kişiye her akşam iftar yemeği verileceğini, iftar sonrasında yetişkinlerin yanı sıra çocuklara yönelik de etkinlikler hazırladıklarını anlatan Taşkın, Siirtlileri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek etkinliklere davet etti.

Taşkın, teravih namazı sonrası devam edecek etkinliklerde yerel sanatçıların yanı sıra ilahi sanatçılarının da sahne alacağını kaydederek, "Daha değişik ve keyifli bir atmosfer Siirtli vatandaşlarımızı bekliyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Abdülbari Alp, belediyenin bu tür etkinlikler gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Yoksul insanlar orucunu gelir, burada açar. Her akşam etkinliklere geçen sene olduğu gibi ailece geleceğiz." diyen Alp, kentin bu tür etkinliklerle daha da gelişeceğini ifade etti.

Ali İhsan Gündüz, Siirt Belediyesine düzenlenecek etkinlikler için teşekkür etti.

Gündüz, iftar programlarının dostluk, kardeşlik havasında geçtiğini anlatarak, "Bin 500 insanı doyurmak az bir şey değil. Bu etkinlikler çok güzel oluyor. Kur'an-ı Kerim tilaveti oluyor, başka manevi etkinlikler oluyor." diye konuştu.

- Batman

Batman Belediyesince ramazan ayı boyunca 30 mahallede birer gün kurulacak iftar çadırında 5 bin kişiye iftar yemeği verilecek, 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi ve her gün 10 bin ekmek dağıtılacak.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu vurguladı.

Belediye olarak sosyal devlet anlayışı gereği ihtiyaç sahibi her vatandaşın sofrasına katkı sunacaklarına işaret eden Aksoy, Batman'da uzun yıllar kurulmayan iftar çadırlarını geleneksel hale getireceklerini aktardı.

Aksoy, şöyle konuştu:

"Günde toplam 5 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Yemeğin yanı sıra dondurma, çay, su ve şerbet ikramı da yapılacak. İftar yemeği dağıtımından bütün vatandaşların faydalanabilmeleri için tedbir alınacak."

Çocukları da unutmadıklarını belirten Aksoy, ramazan ayı boyunca çocuklara da iftar çadırlarında elmalı şeker, pamuklu şeker ve çeşitli hediyeler dağıtacaklarını söyledi.

- Şırnak

Şırnak Belediyesi de ramazana hazır.

Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı'nda kurulan iftar çadırı ve stantlarla ramazan ayında vatandaşlara en güzel şekilde hizmet sunacaklarını belirtti.

İlk iftarı 500 kişiyle yapacaklarını ve her gün 500 kişiye yemek verileceğini ifade eden Bedirhanoğlu, bunun yanı sıra vatandaşların güzel vakit geçirebileceği sosyal alanlar da oluşturduklarını bildirdi.

Bedirhanoğlu, bu sayede vatandaşların gezebileceği, alışveriş yapabileceği bir alan da hazırladıklarını dile getirdi.

Aynı zamanda 30 gün boyunca farklı sanatçılar ve gösterilerle vatandaşların buluşacağını belirten Bedirhanoğlu, "Şırnak terör örgütünün saldırıları nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşadı ama bugün bakıyoruz ki; bugün spor, sanat, kültürel etkinliklerle konuşulmaya başlandı. Bu vesileyle birinci ramazan etkinliğimizi düzenledik. Bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini temenni ediyoruz." dedi.

Bedirhanoğlu, zabıta müdürlüğünce de kentteki fırın, restoran ve kasaplarda gıda ve temizlik denetimi yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz