Bombacı kamerada

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu bombalı saldırıya karıştığı tespit edilen 2 militan yakalandı. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. ı Safitürk'ün odasına bombayı koyan PKK'lı güvenlik kamerasına yakalanmış.

Bombacı kamerada

Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısında, patlayıcının hükümet konağı içinden uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan ve aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 38 kişiden 13'ü serbest bırakılırken, 25 kişinin sorgusu da sürüyor.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olması, 3 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcıyla düzenlenen PKK saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Patlama sonrası soruşturma başlatan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 38 kişiden 13'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Şerif Mesutoğlu ve bazı kaymakamlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişinin emniyetteki sorguları ise devam ediyor. Patlama sonrası şehit olan Kaymakam Safitürk ve 2 kişiyi patlamanın olduğu odadan çıkaran kaymakamlık çalışanının da bilgisine başvurulduğu öğrenilirken, gece yarısı bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

EŞGALLER BELİRLENDİ

Soruşturmada, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk kayyum toplantısı için Ankara'da bulunduğu sırada patlayıcının makam odasına yerleştirildiği belirlendi. Kaymakamlık binasındaki güvenlik kamerası görüntülerinin taranması sonucu, patlayıcıyı makam odasına yerleştiren PKK'lı eşkali belirlendi.

UZAKTAN KUMANDAYLA İNFİLAK ETTİRİLMİŞ

Güvenlik kaynakları, teröristin bina içindeki bağlantılarıyla ilgili başlattıkları geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, teröristin kimlik tespiti ile yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade ettiler.

SİLAHLARIYLA YAKALANDILAR

Güvenlik güçleri dün gece aldıkları istihbarı bilgiler doğrultusunda PKK'nın dağ kadrosunda olduğu tespit edilen 2 örgüt üyesine yönelik operasyon yaptı. Operasyonda iki militan saklandıkları evde silahları ile birlikte yakalandı.

SALDIRIYI DÜZENLEYEN PKK'LILAR

Yakalanan teröristlerin Kaymakam Safitürk'ün saldırısını düzenleyenler olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma ve operasyonlar aralıksız devam ediyor.

BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRİLECEK

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit edilmesiyle ilgili olarak, "Bu olayın içerisinde kim varsa, içeriden bir köstebek, ona yardım eden başkaları, onlara dışarıda yardım eden başkaları, kim varsa hepsinin burnundan fitil fitil getirilecektir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler