Bu akşam Miraç Kandili

Hazreti Muhammed'in(S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

Bu akşam Miraç Kandili

İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün Müslümanlar tarafından idrak edilecek.  Miraç Kandili, Müslümanların büyük önem verdiği ve 8 Nisan'da başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed S.A.V), Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gündür. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

GÖRMEZ'DEN MESAJ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, miracın sadece bir hatırat olarak okunmamasını, insanın yüceler yücesine çıkartılması gerektiğini belirterek, "Unutmayalım ki bugün hem ülke olarak hem İslam alemi hem de insanlık olarak, insanı yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda, dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçer." ifadelerini kullandı.

AKAR BARIŞA VESİLE

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Akar, şunları ifade etti: "Mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç hadisesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğinin de mutlak habercisidir. Şüphesiz manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler; bizlere bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunmaktadır. İslam aleminin ve Diyarbakırlı hemşehrilerimin mübarek Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, sağduyu ve sükunetin, barış ve huzurun olmasını, zulüm, haksızlık ve şiddet altında inim inim inleyen İslam beldelerinin tekrar barış yurduna dönüşmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum."

ASKON BAŞKANI ALTAÇ

 Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır şubesi Başkanı Aydın Altaç, Miraç Kandili münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Altaç, ''sevinçle karşıladığımız  anlamlı gecenin, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirerek, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz