Bu nasıl zihniyet?

Hasta yakını ile özel güvenlik elemanları arasındaki kavgayı gerekçe gösteren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki doktorlar dün demokrasi anlayışlarını, "hasta tedavi ve muayenelerini" protesto ederek gösterdiler.

Bu nasıl zihniyet?
Fırat AVCIL DİYARBAKIR-Sağlık alanındaki çarpık uygulama ve keyfiyete dün, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşananlar pes dedirti. Hasta yakınları ile özel güvenlik elemanları arasında önceki gün yaşanan kavgayı gerekçe gösteren Hastanedeki Doktor ve Sağlık personelleri gün boyu, hasta muayene ve tedavilerisini yapmayarak protesto etti. Uygulama hasta ve hasta yakınları tarafından büyük bir tepki çekerken, doktorlara hipokrat yeminleri hatırlatıldı.

DOKTORLAR EYLEM YAPTI Alınan bilgiye göre, Siverek yolu üzerinde bulunan ve Güneydoğu illerine hizmet veren Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, dün bu nasıl bir zihniyet dedirten uygulama yaşandı. Önceki gün hasta yakınları ile hastanenin güvenlik elemanları arasında tartışma çıkmış. Kavgaya dönüşen olayda, bazı kişiler darp edilmiş. 4'ü hasta yakını, 2'si güvenlik elemanı 6 kişi yaralanmış. Olay karakola intikal etmiş. Dün sabah, hastanede görevli doktor ile sağlık personelleri, yaşanan kavgayı gerekçe göstererek, eylem yaptı.

GELENLER GERİ GÖNDERİLDİ Herhangi bir basın açıklaması veya protesto gösterisi yapmadan, demokratik tepkilerini "bugün hasta almıyoruz" denilerek gösterilmesi, hastaneye gelen hasta ve yakınlarında büyük bir şaşkınlık yarattı. Hastaları içeri almayan hastanenin özel güvenlik elemanları, acil hastaları da, başka brimlere yönlendirmeleri dikkat çekti.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ Gördükleri tepki üzerine ne yapacaklarını şaşıran hasta ve yakınları, polikliniklerde saatlerce beklemelerine rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve zor duruma düştüklerini belirterek, tepki gösterdi. Vatandaşlar, yaşanan kavganın tüm Diyarbakır’a ve hatta bölgeye hitap eden hastalara mal edilmesinin akıl almaz bir olay olduğunu belirterek, "Görüyoruz ki, Memleketin bir kez daha sahipsiz olduğu gözler önüne serilmiştir‘ diye tepki gösterdi.

MAĞDUR ETMEYE HAKLARI YOK Hasta yakınları tepkilerini şöyle dile getirdiler:  “İlçeden geliyoruz. Kilometrelerce yoldan eşim ve çocuklarımla beraber geldim. Maddi durumum da yok. Burası devlet hastanesi, ben de bu devletin bir vatandaşıyım. Vergilerimi veriyorum. Devletin hastanesine geldim. Hamile eşimin muayene olması gerekiyor. Ancak, doktorlar müayene yapmıyoruz diyorlar. Neymiş, grev var, prostesto var. İyi de biz onlara ne yapmışız. Birilerine kızarak başkasını mağdur etmeye kimin ne hakkı var? Eylem yapacaklarsa, çıkarsa hastanenin önünde yaparlar. Basın açıklaması yaparlar, giderler Valiliğin, Emniyetin önünde yaparlar. Ama burda hasta bakmıyoruz demek, onların ettikleri hipokrat yeminine uygun düşmüyor. Yeminlerini bozuyorlar. İnsanları böyle zor duruma sokmak var mı?" Öte yandan, olay yerine giden haberciler de, hastanenin özel güvenlik elemanları tarafından engellenmek istenildi. Hastane yönetiminin konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz