Bugün Regaip Kandili

Kameri aylar olan ve İslamiyet'te önem atfedilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları başlarken, Recep ayının ilk perşembe günü olan Regaip Kandili bugün kutlanacak.

Bugün Regaip Kandili

M. Şerif DOĞRU

DİYARBAKIR-Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran üç aylar başladı. bugün de Regaip Kandili idrak edilecek.                                          

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesinin içinde bulunduğu üç aylara 20 Nisan 2015 Pazartesi girildi. Hicri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar, 19 Temmuz Pazar günü sonlanacak.

ÜÇ AYLARIN MÜJDECİSİ

Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili ise bugün kutlanacak. Mirac Kandili 15 Mayıs Cuma, Berat Kandili ise 1 Haziran Pazartesi günü idrak edilecek. Ramazan ayı ise 18 Haziran Perşembe günü başlayacak. Ramazan Bayramı da 17, 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde olacak.

GÖRMEZ'İN MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Regaib Gecesi'nin, zamanın ve mekanın şahitlik yapacağı adalet ve hesap günü geldiğinde hesap verilebilecek maziye imza atmak, sonraki nesillere hayırla yad edilecek iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için muhasebe vakti olduğunu belirtti. Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Görmez, her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmaktan sevinç, huzur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

IRKÇILIĞIN ÖNE GEÇELİM

Görmez, ''Her türlü ırkçılığın ve ayrımcılığın önüne geçelim. Barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmek için hak, hukuk, adalet, merhamet, erdem ve faziletleri hayatımıza hakim kılalım. Affedici olalım, affetmeyi öğretelim, tevazu gösterelim, birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne egemen kılalım'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz