Bul tutuklandı Kayyum Öner

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul tutuklandı, kayyum olarak Vali Yardımcısı Öner atandı.

Bul tutuklandı Kayyum Öner

Tunceli'de yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde adliyeye çıkartılan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmalarına karar verildi. Bul'dan boşalan belediye başkanlığı koltuğuna kayyum olarak Vali Yardımcısı Olgun Öner atandı.

GECE BOYUNCA SORGULAMA

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, önceki gün sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete götürülen ancak burada ifade vermeyi reddederek savcıya ifade vermek isteyen, Tunceli Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz ve HDP'li il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi, akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Sorguları tamamlanan 13 kişiden Aysel Doğan serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Çağ, EMEP İl Başkanı Taşkale, DBP İl Başkanı Polat, DİSK Şube Başkanı Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi ise tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemece sorguları tamamlanan 12 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

BUL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Tunceli Valiliğinden, soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un yerine Vali Yardımcısı Olgun Öner'in, belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bul'un, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldığı anımsatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Tunceli Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanması nedeniyle İçişleri Bakanlığının 17 Kasım 2016 tarihli kararı ile görevden uzaklaştırılmış, aynı karar gereği Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner, Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler