Burada yaşıyorlar!

Eşi cezaevinde olan, yarı inşaat evde 7 çocuğuyla kalan kadın, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Burada yaşıyorlar!

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Yenice Özerli (İngici) köyünde yarı inşaat evde 7 çocuğuyla kalan Fatma Sağır, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Maddi imkânsızlık nedeniyle bir kızını da okula gönderemeyen Sağır, eşinin cezaevinde olduğunu belirterek, okula giden çocuklarının da kantinden alışveriş yapmadıkları için ağladığını söyledi.

Yakınlarının yaptığı yarı inşaat evde 2 ayda bir aldığı çocuk parasıyla geçimini yaptığını ifade eden Sağır, çok zor durumda olduğunu, bundan dolayı yetkili ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

7 ÇOCUĞUYLA YALNIZ

Kış mevsimi nedeniyle daha çok zorlandığını dile getiren Sağır, “Yolum, elektriğim yok. Kimse bize bakmadığı gibi kimse bize de yardım yapmıyor. 7 çocuğumla bu evde kalıyorum. Çok zor durumdayım. Yetkililerin ve hayırservlerden evimin konusunda bir el atmasını istiyorum. Evimin banyosu arızalı, tavanı görüyorsunuz sıvası yok, yağmur yağdığında evimize su geliyor. Çocuklarım hepsi ufak ve çok zor durumdayım. Çocuklarımın babası cezaevindedir, eğer babaları burada olsaydı ben bu zorlukları çekmezdim. Yardım başvurusu yapıyorum ama bana çıkmıyor. İki ayda bir aldığım çocuk parasıyla geçimimi yapmaya çalışıyorum. Çocuklarım benden bazı şeyler istiyor, alamıyorum. Ben yetkililerin ve hayırseverlerin bana destek çıkmasını istiyorum. Bakın kış mevsimindeyim evimde ne elektrik var, ne de yolum var.” dedi.

BAKACAK GÜÇÜM YOK

“Çocuklarım okul kantinde bir şey alamıyorlar, diğer öğrenciler kantine giderken çocuklarım onları seyretmekle yetiniyor”

Maddi sıkıntılar nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını ifade eden Sağır, “Çocuklarım benim üzerime ağlayarak bazı şeyler almamı istiyor. Çocuklarımın bu durumundan dolayı psikolojim bozulmuş. 7 çocuğum var 4’ü okula gidiyor. Çocuklarım okul kantininde bir şey alamıyorlar, diğer öğrenciler kantine giderken çocuklarım onları seyretmekle yetiniyor. Okuldan çocuklarım geldiklerinde benim yanıma gelerek yaşadıklarını ağlayarak anlatıyorlar. Bu durum karşısında elimden bir şey gelmiyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyorum. Eşim cezaevine girmeden önce durumumuz iyiydi ama şimdi eşim yanımızda değil ve zor durumdayız. Kızım 14 yaşında onu okula göndermedim. Kızım üzerime hergün okul için ağlıyor. Ben onun okul masraflarını karşılayamadığım için okula gönderemiyorum. Kızım okumak istiyor ama elimizden bir şey gelmiyor.” şeklinde mağduriyetini dile getirdi.

MADDİ İMKANSIZLIKLAR

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemeyen Nazlı Sağır ise okumak istediğini belirtti.

“Okula gidememek çok zor, kendimi ifade etmekte zorlanıyorum”

Sağır, “Benim lise okumam lazımdı, maddi durumumuz olmadığı için okulu bıraktım. Arkadaşlarım okula gidiyor ben onları kıskanıyorum. Ben okul okumak istiyorum. Okula gidememek çok zor, kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Yetkililerden okula gitmeme destek olmasını istiyorum. Sadece ben değil diğer kardeşlerimde okula gitsin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz