'Burayı Avrupa köyü haline dönüştürebiliriz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Benim hayalim, bütünüyle buradaki yerleşim yerlerini tarihin, doğanın, Allah'ın emrettiği biçimde elden geçirip, geleceğe kutsal bir emanet gibi taşıyarak, insanlığın kültür tarihine unutulmaz bir şekilde yazmaktır'' dedi.

'Burayı Avrupa köyü haline dönüştürebiliriz'
Bakan Günay, Opet Petrolcülük A.Ş tarafından ''Örnek Köy'' projesi kapsamında yeniden düzenlenen Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Üçağız Kaleköy'ünün açılış törenine katıldı.

Günay, açılışta yaptığı konuşmada, 25 yıldır geldiği bu bölgenin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu söyledi. En büyük hayalinin bu bölgeyi dünyada daha fazla bilinir bir yer haline getirmek olduğunu vurgulayan Günay, ''Buranın coğrafi özellikleri dünyada daha fazla tanınmayı arzuluyor'' dedi.

Ancak bölgede bakımsız, kirli, işgal edilmiş bölgelerin olduğunu ve bunların kendisini üzdüğünü dile getiren Günay, bölgenin önemli turizm merkezleri arasında yer alması için son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Bölgenin daha da iyi olması gerektiğini belirten Günay, yöre halkından temizliğe önem vermelerini istedi. Altyapı konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını ifade eden Günay, şunları söyledi:

''İnanın bu bölge turizmden en fazla gelir elde eden bir yöre haline gelebilir. Burasını bütünüyle bir Avrupa köyü haline dönüştürebiliriz. İnanın bunu yapabiliriz. O zaman bizim çocuklarımız ekmek kazanmak için başka kapılara gitmek zorunda kalmaz. Türkiye'nin başka yerlerinden buraya ekmek parası için gelenler olabilir. Bunun hayal olmadığını, gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Sizlerden tek isteğimiz ise evinizin kapısını temiz tutmanız. Evinizin önüne zakkum denilen çiçekleri dikmeniz. Gerisi bize kalır. Benim hayalim, bütünüyle buradaki yerleşim yerlerini tarihin, doğanın, Allah'ın emrettiği biçimde elden geçirip, geleceğe kutsal bir emanet gibi taşıyarak, insanlığın kültür tarihine unutulmaz bir şekilde yazmaktır.''

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da Üçağız Kaleköy'ünün dünyanın incisi konumundaki köylerinden biri olarak gördüklerini söyledi.

Opet Petrolcülük A.Ş'nin önemli bir çalışmaya imza attığını dile getiren Altıparmak, her yerde dikkat edilen konuların başında otopark ile tuvaletin geldiğini ve bu projede de bu ihtiyaçların en güzel şekilde giderildiğini kaydetti.

Opet Petrolcülük A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk de böyle bir yöreye katkıda bulunmaktan dolayı onur duyduklarını belirtti. Opet'in ülkesini seven bir şirket olduğunu ifade eden Öztürk, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 81 ilde ''Örnek Köy'' çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi.

Özellikle turizm bölgelerinde halkın temizlik, hijyen ve hizmetin önemini çok iyi anlaması gerektiğini vurgulayan Öztürk, yöre halkından bu konularda daha hassas olmalarını istedi.

Yöre halkına yönelik bu alanlarda kurslar düzenlediklerini ancak istedikleri katılımı göremediklerini dile getiren Öztürk, bu doğrultuda fahri müfettişleri yöre halkının evlerine göndererek, temizlik, hijyen ve hizmet konularında bilinçlendirme çalışması yapmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz