Görüş Bildir

Büyük tehlike

Batman Çayı'nın son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle yatak değiştirmesi, Batman - Silvan karayolunu tehdit ettiği belirtildi.

Büyük tehlike

DİYARBAKIR-Batman Çayı'nın son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle yatak değiştirmesiyle taşkında suların, merkeze bağlı Çarıklı köyü Şerbetköy mezrası yakınlarından geçen Batman- Silvan karayolunu tehdit ettiği belirtildi. Ağır tonajlı araçların da kullandığı karayolu çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

BATMAN ÇAYI YATAĞI

Batman Çayı'nın yatağının değişmesiyle birlikte merkeze bağlı Çarıklı Köyü Şerbetköy mezrası yakınlarından geçen karayolunda heyelan meydana geldi. Batman- Silvan karayolunda yer yer çökmelerin yaşanması karşısında tedirginlik yaşayan köylüler yola sadece uyarı lehvalarının bırakılmasına tepki gösterdi.

"ÇÖKME RİSKİ VAR"

Batman Çevre Gönüllüler Derneği Başkanı Hasan Argünağa ise daha önce yetkilileri bu konuda uyardıklarını belirterek, "Bu bölge verimli arazilerdi. Israrla uyarılarda bulunmamıza rağmen hiçbir önlem alınmadı ve su binlerce araziyi aldı. Şimdi, su karayolunun bir bölümünü de aldı. 17 Haziran Çevre Günü'nde burada basın açıklaması yaptık. Aylar önce karayolunun risk altında olduğunu söyledik. Ne yazık ki ilgili kurumlar gerekli tedbirleri almadı. Şu anda karayolu büyük risk altında. Çökme riski var. Ağır tonajlı araçların geçişi sırasında yolun çökme ihtimali var. Çok acil önlem alınması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi