Çakma kabadayı yakalandı

Merkez Yenişehir İlçesi'nde üç gün önce yolda yürüyen çifte saldıran 23 yaşındaki Yekta Ç., kimliği görüntülerden belirlenerek önceki gece gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çakma kabadayı yakalandı

Merkez Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi Şair Sırrı Sokak'ta üç gün önce yolda yürüyen bir çifte saldırıp önce erkek ile kavga eden, daha sonra yanındaki kadına da saldıran kinin Yekta Ç. olduğu, güvenlik kameraları görüntülerinden saptandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Yekta Ç., emniyete götürüldü. Bu kişinin sorgusu devam ederken, polis saldırıya uğrayan ancak şikayetçi olmayan çiftin bulunması için çalışma başlattı.

  MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Yekta Ç., 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Polisin Yekta Ç.'nin saldırısına uğrayan çifti bulduğu, ikisinin de Dicle Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Üniversite öğrencileri F.K. ile kız arkadaşı P.G., o gün yaşadıklarını polise anlattı.

İKİ ÜNİVERSİTELİ GENÇ

Yolda yürüdükleri sırada bir anda yanlarına yaklaşan Yekta Ç.'nin saldırısına uğrayan çift, ne olduğunu anlamadıklarını bir anda saldırıya uğradıklarını anlatarak Yekta Ç.'den şikayetçi olduklarını belirtti.

Yekta Ç.'nin bir yakını ise "Yaşanan durumdan yakınları olarak biz de çok rahatsız olduk. Görüntüler izlendiğinde aklıselim birinin yaptığı iş olmadığı belli. Kendisinin psikolojik sorunları var. Tedavi olması gerekiyor" dedi.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadesi alınan Yekta Ç., 'halkı kin ve düşmanlığa alenen ta-hrik etme' suçundan tutuklanması talebiyle çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz