Görüş Bildir

Cami yandı bakım lazım

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir camide çıkan yangın sonucu on binlerce TL'lik hasar meydana gelirken caminin ibadete yeniden açılabilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Cami yandı bakım lazım

Merkez Bağlar ilçesindeki Hacı Abdulaziz Camii'nde çıkan yangın sonucu on binlerce TL'lik maddi hasar oluştu. Cami imamı, hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, Bağlar'ın Şeyh Şamil Mahallesi'nde 617'inci Sokak'ta bulunan Hacı Abdulaziz Camii'nde, önceki gün 18.45 sıralarında ses sisteminden kaynaklandığı tahmin edilen bir yangın çıktı. Yangının fark edilmesi üzerine çevredekiler alevlere müdahalede etmeye çalıştı ancak aşırı duman nedeniyle müdahalede yetersiz kaldı.

CAMİDE ÇIKAN YANGIN

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, cami sokağına çıkan caddede pazar kurulu olması nedeniyle camiye ulaşmakta büyük zorluk yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

Olayla ilgili açıklama yapan Hacı Abdulaziz Camii İmam Hatibi Mustafa Yargı, "Dün akşam saat 18.45'de ses cihazının elektrik kontağından kaynaklanan yangın sonucu maalesef minber, mihrap, iki tane büyük klimamız ve caminin ön kısmındaki halılarımız yanmıştır. Onun ötesinde caminin yeniden boya ve badanasının yapılması gerekiyor." dedi.

BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Yangın esnasında yaşananları aktaran Yargı, "İmam odasındaydım. Cemaatten biri 'hocam caminin içinde duman var' dedi. Geldiğimde caminin her tarafını dumanlar kaplamıştı. İtfaiyeye haber verdik. Dün de Pazartesi Pazarı vardı. İtfaiye sokaklardan gelene kadar zaman kaybı oldu. Maalesef Bağlar'daki sokaklar; bir yangın çıktığında itfaiye ve ambulans kolaylıkla yetişemiyor. Bizim de pazar olduğu için bir şanssızlığımız oldu. Pazar olmasaydı daha erken müdahale edilebilir, belki bu kadar zayiat olmazdı." ifadelerini kullandı.

ONARIM VE İHTİYAÇLAR

Yangın esnasında camide kimsenin olmamasından dolayı can kaybı yaşanmadığını belirten Yargı, "Caminin yanma zamanı, akşam namazından önce olduğundan dolayı camide kimse yoktu. Eğer birileri olsaydı belki erken müdahale edilebilirdi veya bir yandan da can kaybı olabilirdi. Çok şükür can kaybı yoktur. İnşallah kısa zamanda toparlarız." şeklinde konuştu.

Yangın sonucu yaklaşık on binlerce TL maddi hasar oluştuğunu ifade ederek, "Burası Allah'ın evidir, hep birlikte el atmamız gerekir. İnşallah mahallelinin hep beraber yardımı ile bu işin içinden çıkmaya çalışacağız. İnşallah Müslüman kardeşlerimiz yardımda bulunurlarsa en kısa zamanda camiyi tekrar ibadete açmaya çalışacağız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi