Görüş Bildir

Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy Konferansı

Bingöl Müftüsü Mecit Can, "Daha önceki yıllarda vaiz, müftü, hoca camilerde vaaz verir, hutbe okurdu. Bugün ise halkımızın olduğu her yerdeyiz." dedi.

Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy Konferansı

Bingöl Müftülüğünce, "Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy" konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müftü Can, konferansta yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet anlayışında çok ciddi değişiklikler yaptığını söyledi.

"Daha önceki yıllarda vaiz, müftü, hoca camilerde vaaz verir, hutbe okurdu. Bugün ise halkımızın olduğu her yerdeyiz." diyen Mecit Can, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak halkın yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Halka hizmet etmeye gayret ettiklerini ifade eden Mecit Can, bu gayretleri de milletin desteğiyle yürüttüklerini anlattı.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer de Anadolu'nun tarihin en kadim coğrafyası olduğunu, dünyadaki medeniyetlerin yarısından fazlasının Anadolu'da kurulduğunu kaydetti.

Anadolu'nun medeniyetlerin coğrafyası olduğunu aktaran Gezer, tarih boyunca başları ne kadar dara düşen insan varsa kendilerini Anadolu'ya attıklarını dile getirerek, "Bağrımızı açmadığımız millet kalmamış. Müslümanından Hristiyanına, Hristiyanından Yahudisine, farklı dinlere kadar. Ama çok acılar da yaşamış, çok bedeller ödemiş, çok gözyaşı dökmüş bir coğrafyayız. Hala da acılar yaşıyoruz." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un farklı insanlardan biri olduğunu belirten İbrahim Gezer, şöyle konuştu:

"Önemli insanlar çoğu zaman bu önemlerini mallarından, mevkilerinden, mülklerinden, yatlarından, katlarından, makamlarından elde ederler ve o önemleri çoğu zaman makamlarıyla sınırlıdır. Böyle olmayanlar da vardır. Bir de değerli insanlar vardır. Onların hiçbir mevki, makamı, malları olmayabilir. Ama insanların gönül dünyasında apayrı bir yeri vardır ve kolay kolay da silinmez. İşte Akif bu anlamda hem önemli hem de değerli insanlarımızdan biridir."

Konferansa, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi