Görüş Bildir

Çatak'ta 5 PKK'lı etkisiz

Karlıova ilçesine bağlı Çatak köyünde PKK'lılara yönelik operasyonda, biri sağ 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Birinin gri listede aranan örgüt üyesi Soreş olduğu belirlendi.

Çatak'ta 5 PKK'lı etkisiz

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda 4 militan öldürüldü, 1 örgüt üyesi yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Çatak köyünde başlatılan operasyon kapsamında biri sağ 5 erkek örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 2 M-16 tüfeği, 3 kalaşnikof, dizüstü bilgisayar ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

GRİ LİSTEDE BULUNUYOR

Buarada, TSK'dan yapılan açıklamada,  "Bingöl Karlıova’da, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada biri arananlar gri listede (Soreş' (K) Şahabettin Naşa -sözde Erzurum eyaleti doğu gücü tim komutanı) olan 4  terörist etkisiz hale getirilmiş, bir terörist sağ olarak, bir adet M-16 piyade tüfeği, 150 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ve iki adet el bombası ile birlikte ele geçirilmiştir." denildi.

Buarada, öldürülenler arasında örgütün Erzurum eyelati yürütmesinde sorumlu düzeyde olan 'Rohat Amed'  kod adlı Hamdusena Atala'yında olduğu belirtildi.

ERUH'TAKİ OPERASYON

Siirt'in Eruh ilçesinde ise dün icra edilen operasyonda 12 kalaşnikof piyade tüfeği, bir biksi makineli tüfeği, bir RPG-7 roketatar, beş RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 bin 520 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, altı el bombası, beş ton gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi. Aynı operasyon sırasında tespit edilen dört el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK/PYD-YPG terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, Şırnak merkezde devam eden operasyonda üç el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi