Cenaze namazını babası kıldırdı

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan kaymakam Muhammed Fatih Safıtürk'ün cenaze namazını babası kıldırdı.

Cenaze namazını babası kıldırdı

Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya'nın Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende cenaze namazını şehit kaymakamın babası kıldırdı.

"KÜLLİYE'DE KENDİSİYLE TANIŞTIK"

Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için, "Kısa bir süre önce Külliye'de kendisiyle tanıştığımız bir kardeşimizdi" dedi.

"BUNLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şuheda fışkırdı. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız."

İDAM ÇIKIŞI

İdam cezası ile ilgili mesajlar da veren Erdoğan, "Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. İdam ile ilgili konu TBMM'nin gündeminde. Bununla ilgili kararı Batı değil biz veririz. Millletimin ne istediği aslolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

"BABAMI GÖREMİYORUM ANNE"

Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e "Babamı göremiyorum anne" dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise "Baban tabutta oğlum" cevabını verdi. Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı.

"HARİKASIN AŞKIM, ÇOK GÜZELSİN AŞKIM"

Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, "Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım" diye ağladı.

SOYLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit kaymakam Fatih Safitürk ile uzaktan akraba olduklarını ifade etti. Kaymakam Safitürk'ün Derik'te güzel hizmetler yaptığını hatırlatan Bakan Süleyman Soylu, birilerinin bu hizmetlerden rahatsız olduğunu söyledi. Konuşmasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Bakan Soylu, konuşması sırasında zor anlar yaşadı.

GÖRÜNCE İCİZ CIZ ETTİ

Bakan Soylu konuşmasında şunları kaydetti: Hain ve alçak saldırıyla benim kaymakamımı şehit etmişlerdir. Bir şeyi burada ilk kez söylüyorum. Muhammed Fatih kardeşim benim aynı zamanda akrabamdı. Bir bakanla bir kaymakamın o mesafesini hiç bozmadı. Akrabayız Muhammed Fatih ile. Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler, HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim terör örgütüne can suyu veriyorlar. Cesaret veriyorlar. Bir şeyi milletimiz çok iyi anladı. Bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanların vekil o gün koltuklarına oturanlar asiller. Onlar bu toprakların çocukları değiller.

"BU TERÖRÜ ÖYLE BİR BİTİRECEĞİZ Kİ..."

İdam sloganlarıyla sık sık kesilen Bakan Soylu şöyle konuştu: Dinimizin emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız ama onlar ölü değil diridirler. O hep eşiyle evladıyla annesiyle ve bu milletle birlikte olacaktır. Bu bayrak dalgalandığı sürece onun üzerine sevgili Muhammed Fatih'in, 15 Temmuz şehitlerinin bu ülkenin varlığı, huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen her şehidimizin adı yazılı olacaktır. Sabırlı olacağız inşallah. Milletimizin başı sağolsun. Şüphe etmeyin. Bu terörü öyle bir bitireceğiz kimse bir daha ağzına alamayacak. Bu namus sözümüzdür. Hiç merak etmeyin. Kaymakam bey, görev tamamlanacaktır. Rahat uyu.

İNSAN SELİ OLUŞTU

Arifiye'de bütün evler ve dükkanlar Türk bayraklarıyla donatılırken, cenaze namazının kılındığı caminin minaresine de dev bir Türk bayrağı asıldı. Camiye çıkan yollar trafiğe ve yayalara kapatılırken, vatandaşlar kendileri için ayrılan arama noktalarından geçerek camiye alındı.

Cami ve avlusu ikindi vaktinden 2 saat önce dolarken, bu esnada Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve salavatlar getirildi. Öte yandan Kızılay görevlileri vatandaşlara lokum ve su dağıtırken, bazı vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla camiye geldikleri görüldü.

Safitürk'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi görevli polislerce cenaze aracından alınarak musallaya konuldu.  Polisler Safitürk'ün tabutu önünde saygı nöbeti tutarken, TSK'nın kuvvet komutanlıklarından subay ve astsubaylar törende hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, eski Kültür ve Turizm Bakanı Güldal Akşit şehidin eşi Ayşegül Safitürk'ü teselli etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ikindi namazı sonrası şehidin eşi Ayşegül Safitürk'ün yanına giderek taziyelerini iletti ve bir süre sohbet etti.

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDI

Cenaze namazını Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safitürk kıldırdı. Cenaze namazından önce cemaate seslenen Safitürk, herkesin bir gün Allah'a döneceğini söyledi. Safitürk, "Bütün İslam aleminin kendisiyle iftihar ettiği, cümle ümmetin medarı iftiharı olan çok değerli kardeşim Muhterem Cumhurbaşkanımızın -Allah kendisinden razı olsun-, onun destekçileri başbakanlar, bakanlar, milletvekillerimiz ve bunları destekleyen ve sevenleri de Allah muvaffak eylesin" ifadelerini kullandı.

Oğlunun 7. ve sonuncu çocuğu olduğunu, öğrencilik hayatında kendisine hiçbir zorluk çıkarmadığını ve tüm kardeşleri tarafından sevildiğini anlatan Safitürk, "Böyle bir evladı kaybetmek kolay değil" diye konuştu.

TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık "Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini seslendirdiğini hatırlatan Safitürk, "Hazreti Hamza gibi feci şekilde şehit olması birinci tesellim, ikincisi de çok Muhterem Başkanımızın bu ifadesi. Bu vatanın ekmeğini yiyen, bu milletin vergisiyle ta Meclis'e kadar gelen, elektrik su parası ödemeyen, askerlik yapmayan, bu millete ihanet eden, -Yüce Rabbül Aleminden diliyorum, inşallah bu şehit son şehidimiz olur- hunharca yavrumu şehit edenleri de Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KUR'AN-I KERİM OKUDU

Cenaze namazı sonrasında, Erdoğan ve Yıldırım şehit Kaymakam Safitürk'ün tabutuna omuz verdi. Teşrik tekbirleri eşliğinde cenaze aracına konulan Safitürk'ün cenazesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, defin sırasında Kur'an-ı Kerim okudu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler