Görüş Bildir

Çerçioğlu, Kuşadası'nda batırılacak uçağı tanıttı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, turizmi canlandırma amacıyla Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi açıklarında dalış için batırılacak Airbus A-300 yolcu uçağı projesini basın mensuplarına tanıttı. Uçağın 600 bin liraya mal olduğunu belirten Çerçioğlu, Kuşadası'nı dünyanın dalış merkezi haline getireceklerini söyledi.

Çerçioğlu, Kuşadası'nda batırılacak uçağı tanıttı
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dalış turizmini cazip hale getirmek amacıyla Güzelçamlı Mahallesi'ne getirilen Airbus A-300 yolcu uçağının tanıtı yapıldı. Proje hakkında bigi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şunları söyledi:
"Yıllardan beri bu spora gönül verenler tarafından dalış konusu konuşuluyordu. Kuşadası'nda turizmin sıkıntıya girdiği bu günlerde, biz de elimizi kolumuzu bağlayarak oturamayız. Kuşadası için ne yapabiliriz diye düşündük. Türkiye'deki batık uçaklar içinde en büyüğü olan A-300 uçağı projesini Denizcilik Daire Başkanlığı ile birlikte tasarladık. Benim de yıllardan beri yapmak istediğim bir projeydi bu. Ancak o zaman Aydın Büyükşehir olmamıştı. Büyükşehir olmasıyla birlikte bu projeyi de hayata geçirdik." 
'ŞİMDİDEN YERLERİNİZİ AYIRTIN'
Yaz aylarında Kuşadası'nda otellerde yer kalmayacağını söyleyen Özlem Çerçioğlu şöyle devam etti:
"Kuşadası'nı dünyanın dalış merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Gerçekten de en güzel deniz Kuşadası'nda var. Denizin temizliğiyle birlikte turizmin doğduğu yer burası. Burayı tekrar hak ettiği noktaya sizlerle birlikte getireceğiz. Kuşadası denilince akla dalış turizmi gelmesini sağlayacağız. Yerli ve yabancı turistler şimdiden otellerde yerlerini ayırsınlar. Çünkü 5 hafta sonra bu uçak batacak. Sakın otellerde yer bulamadık diye bana gelmeyin. Şimdiden yerlerinizi ayırtın. Kuşadası'nda 7 tane dalış okulu var. Onlar da buradalar bizlere her konuda yardımcı olacaklar."
'20 YIL UĞRAŞTIK YAPAMADIK'
Türkiye Yüzme Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Levent Ayvaz de 20 yıldır  böyle bir proje için uğraştıklarını belirterek şöyle dedi:
"Ancak bir arpa boyu yol bile kat edememiştik. Bu açıdan başkanı tebrik ve takdir ediyorum. Sadece bu uçağı buraya batırmak değil, buraya kadar getirmek montajlamak ve suyun altına batırmak adeta bir belgesel gibi oldu. Bu proje adeta bizi yoktan var edecektir. Şu anki turizmin geldiği noktada artık Kuşadası'nda dalışın olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor." 
Konuşmalardan sonra Çerçioğlu, 28 Mayıs'ta batırılacak hurda uçağı basın mensuplarına tanıttı.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi