Çevreciler tepki eyleminde

Çevreciler Göz Göre Göre Yok Olan Tarım Arazilerine Dikkat Çekti

Çevreciler tepki eyleminde

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, baraj sularının bırakılması sonucu Batman Çayı'nın yön değiştirmesiyle Çarıklı ve Şerbetköy'de yok olan tarım arazilerine dikkat çekti.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Toprak Bayramı ile 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü dolayısıyla Batman Çayı kenarında bir açıklama yaptı.

TARIM ARAZİLERİ

Toprak kaybından sorumlu olan kurumları şikayet etmek için bu alana geldiklerini belirten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, "Batman Çayı'nın yön değiştirmesi nedeniyle Çarıklı ve Şerbetköy'deki birinci sınıf tarım arazilerinin kaybetmeye başladığımız konusunda yaklaşık iki ay önce ilgilileri uyarmıştık. Ancak kamuoyuna sunduğumuz fotoğraflı belgelere rağmen her yıl kaliteli domates, biber, patlıcan vs. sebzelerin yetiştiği onlarca dönüm arazi Dicle'ye kurban edilmiştir. Hala bir tedbirin alınmadığını gözlemliyoruz." dedi.

ÇEVRECİER EYLEMDE

Doğal kaynakların tahribi, yanlış arazi kullanımı ve yanlış tarım uygulamaları, aşırı otlatma ve yanlış sulama sonucu çölleşme meydana geldiğine dikkat çeken Argunağa açıklamada şunları dile getirdi: "Birleşmiş Milletler Teşkilatı, 17 Haziran'ı, 'Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü' olarak ilan etmiştir. Toprak yaşamın vazgeçilmezidir. Toprakları çölleşen bir ülkeyi bekleyen en önemli ve kaçınılmaz tehlike; işsizlik, yoksulluk, susuzluk, açlık ve göçtür. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak gelecek nesillere, çocuklarımıza çölleşmiş bir ülke bırakmak istemiyorsak, toplum olarak çölleşmeye karşı verilen mücadelede yerimizi almalıyız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler