Görüş Bildir

Çınar'da Peygamber Sevgisi!

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yapıldı. İlçe Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuna Çınar halkı akın etti.

Çınar'da Peygamber Sevgisi!

Çınar İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nun organize ettiği Kutlu Doğum haftası etkinliğine, ilçe halkı akın ederken, mevlit okutuldu, dualer edildi, Peygamber Efendimiz için, selavatlar getirildi.

İlçe meydanında Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, ilahiler seslendirildi, mevlit okun ve dua edildi. Törende konuşan İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber ve güven toplumu" olarak belirlendiğini hatırlattı.

PEYGAMBER SEVGİSİ

Güven toplumunun ancak Hz. Muhammed'i(S.A.V) anlamak ile olabileceğini belirten Şimşek, güven olgusunun öneminden bahsetti.

Kayapınar Müftüsü Sırrı Şık da Müslümanlar arasındaki güven parolasının "Esselamü aleyküm ve rahmetullah" olduğunu söyledi. Etkinliğe, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BATMAN'DA ETKİNLİK

 Sason Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Mümin güvenen ve güvenilendir" program düzenlendi.

Sason Merkez Camisinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahiler ve mevlid-i şerif okundu, dua edildi.

İl Müftüsü Turgut Erhan, programda yaptığı konuşmada, bütün peygamberlerin amacı ve gayesinin insanları Alllah’ın birliğine ve doğru istikamete yönlendirmek olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in(S.A.V) Müslümanları tarif ederken "Müslümanların elinden ve dilinden güvende olmuş olduğu kimse" diye söz ettiğini hatırlatan Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇEVREMİZE BAKALIM

"O zaman biz zaman zaman kendimize sorarız. Çevremizdeki insanlar bize canlarını ve mallarını emanet ediyorlar mı? Veya biz başkalarının canlarını ve mallarını emanet bırakabilecek bir güvenirliği insanlara sunabiliyor muyuz? Bu kalitede bir Müslüman mıyız? Resulullah'ın tarif ettiği Müslüman tarifine girebiliyor muyuz? Bizim kendimize bunu sormamız lazım. Bizim dinimiz şu beş maddeyi garanti altına almayı da emreder. Bunlar din, akıl, can, mal ve bizim de emniyetimizdir. Bunlar dinimizin olmazsa olmaz esaslarıdır."

İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu da İslam dininin bütün emir ve yasaklarının toplumda güveni tesis etmeye yönelik olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi