Görüş Bildir

Cinayeti kilim çözdü

VAN Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Temmuz ayında Erciş ilçesinde işlenen cinayeti ayakkabı izleri ve yanmamış kilim parçasından aydınlattı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cinayeti kilim çözdü

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Temmuz'da Erciş İlçesi Haydar Bey Mahallesi Sanayi Caddesi Keresteciler sitesi yol üzerinde kilime sarılı ceset buldu. Cesedin kime ait olduğu ilk aşamada tespit edilemedi. Cesedi alan polis ekipleri otopsi işlemlerini de takip etti. Otopsi sonucuna göre öldürülen kişinin M.A. olduğu, kesici aletle öldürüldüğü ve petrol türevi yanıcı bir madde ile yakıldığı belirlendi.

BAŞKA YERDE ÖLDÜRÜLDÜ

M.A.'nın cenazesi ailesine teslim edilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı. Polis ekipleri, M.A.'nın kilime sarılı vaziyette bulunmuş olması ve ayakkabılarının da olmaması nedeniyle başka bir yerde öldürüldükten sonra cesedinin bulunduğu yere taşınıp, yakıldığı değerlendirdi. Cinayetin fail veya faillerinin tespiti amacıyla detaylı çalışmalara başlandı.

YANMAYAN KİLİM PARÇASI CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipler, yaptıkları 2.5 aylık çalışmalar neticesinde, öldürülen M.A.'nın Diyarbakır'da ikamet ettiği tespit edildi. Erciş ilçesinden olayın şüphelilerinden olan F.B., tarafından yaklaşık 20 yıl önce aralarında yaşanan bir husumetten ötürü Erciş ilçesine otobüs bileti alınarak, davet edilip öldürüldüğü, cesedin ortadan kaldırılması amacı ile F.B, K.B, M.B ve M.Ç., tarafından Erciş Sanayi Sitesi yakınlarında yakıldığı tespit edildi.

M.A'nın cesedinin sarılı bulunduğu kilimin küçük bir parçasının yanmamasından farklı detaylara ulaşan polis ekipleri, M.A'nın cesedinin bulunduğu yerde bulunan ayakkabı izlerinden ve yanmayan kilim benzeri kumaş parçasından yola çıktı. Polis, yaptıkları çalışma ve araştırmalar sonucunda, cesedin sarılı olduğu kilimin, şüphelilerden F.B.,'nin olaydan kısa süre önce eşyalı olarak kiraladığı evden kayıp olduğunu, alınan ayakkabı izlerinin ise yine şüphelilerden F.B. ve M.B. 'nin kullandığı ayakkabılardaki izlerle büyük ölçüde benzerlik gösterdiğini tespit etti.

POLİS VAN VE İZMİR'DE OPERASYON YAPTI

Tüm bunları tespit eden polis ekipleri, operasyon için harekete geçti. Geçtiğimiz hafta 7 Ekim'de Erciş ilçesi ve İzmir'de 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız 9 mm çaplı tabanca, 1 el yapımı kısa namlulu kırma olarak tabir edilen av tüfeği, 1 uzun namlulu av tüfeği, çok sayıda fişek, 1 kelepçe, 1 pet şişe içerisinde ateş yakmayı kolaylaştırmak için kullanılan yanıcı jel madde, yaklaşık 25 gram uyuşturucu madde, FETÖ örgütüne ait örgütsel dokümanlar, 2 tane 1 ABD doları, olay yerindeki ayak izleri ile benzerlik gösteren 2 çift ayakkabı ele geçirildi. Gözaltına alınana olayın şüphelileri F.B, K.B, M.B ve M.Ç., dün adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi