Cinayetin failleri

Batman’da öldürülen Hamit Dal cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheli 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cinayetin failleri

Batman’da Yavuz Selim Mahallesi 3539 Sokak’ta ikamet eden Hamit Dal'dan (56) 2 Ekim’den itibaren haber alamayan ailesi, İl Emniyet Müdürlğü’ne giderek kayıp başvurusu yaptı. Bunun üzerine arama çalışması başlatan polis, herhangi bir sonuca ulaşamadı.

 YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA

Dal'ın ikamet ettiği evinin karşısındaki Eyüp Sultan Camisi'ne sabah namazı için gittiği, namaz sonrası camiden çıktığı bilgisine ulaşan amca Mehmet Ali Dal, yaptığı araştırmada kardeşinin öldürüldüğünü ortaya çıkarmıştı. Güvenlik kamerası görüntülerinde kardeşinin öldürüldüğünü öğrenen amca Dal, polise giderek şikayette bulundu. Bunun üzerine öldürülen Dal’ın eşi A.D ve çocukları A.D, R.D ve H.S gözaltına alındı.

4 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gözaltında verdikleri ifadede A.D'nin suçunu itiraf ettiği, annesi A. D'ye babasının şiddet uyguladığı için cinayeti işlediğini itiraf etti. A.D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan anne A. D ile kardeşler R. D ve H.D ise "cinayete yardım ve yataklık" suçlarından tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz