Cizre'de 200 öğrenciye "namaz sertifikası"

Cizre'de, Kur'an Nesli Platformu, 200 öğrenciye namaz sertifikası verdi.

Cizre'de 200 öğrenciye

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Kur'an Nesli Platformu 28 Eylül 08 Ekim tarihleri arasında 8-10 yaş aralığındaki öğrencilere verilen kursta başarılı olanlara Mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesinde düzenlenen törende sertifikaları dağıtıldı.

Programda konuşan Mesut Akay dinin direği olan namazın önemine değinerek, her aklı başında olan insan için namazın farz olduğunu dile getirdi.

Alllah'ın verdiği nimetlere karşı insanoğlunun nankörlük ettiğini belirten Akay, şöyle devam etti:

"Allah'ın kulluk vazifelerinden imandan sonraki en önemli madde namazdır. Bizim kulluk vazifemizin başında geliyor namaz. Allah'a şükrümüzün minnetimizin göstergesi ve kulun miracı namazdır. Siz bugün burada namaz sertifikalarınızı alarak ilk adımı atmış oldunuz."

Namaz sertifikası

Cizre Kur'an Nesli Platformu Cizre temsilcisi Serdar Elçin de, kız ve erkeklerden oluşan yaklaşık 200 öğrenciye sertifika verdiklerini söyledi.

Öğrencilere 10 günlük bir namaz eğitimi verdiklerini aktaran Elçin şunları söyledi:

"Etkinliğimizin amacı çocuklara namaz bilincini aşılamaktır. Namazla büyüyen bir nesil yetiştirmektir. Bildiğiniz gibi namaz dinin temel emirlerinden biridir. Allah'a en yakın olduğu andır. Biz de çocuklara bu bilinci aşılamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Onlara 10 gün oyunca abdest, namaz kılma ve sureler hakkında bilgiler verdik. Şimdi öğrencilerimizin hepsi bir fiil namaz kılmaktadır."

Namaz sertifikası almanın mutluluğunu yaşayan kursiyerlerden Hüseyin Tuncel isev 10 gün boyunca hocalarından abdest ,namaz ve sureler hakkında bilgi aldığını bundan sonra namazlarını kılmaya devam edeceğini belirtti.

Kursiyerlere sertifikalarının yanında çeşitli hediyeler de verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz