Cizre'den renkli görüntüler

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yağmurdan sonra güneşin çıkmasıyla beraber gökyüzünde oluşan gökkuşağı objektiflere yansıyınca renkli görüntüler ortaya çıktı. Gökkuşağını gökyüzünde gören vatandaşlar heyecanla izleyip hatıra fotoğrafı çekti.

Cizre'den renkli görüntüler

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yağmurdan sonra güneşin çıkmasıyla beraber gökyüzünde oluşan gökkuşağı objektiflere yansıyınca renkli görüntüler ortaya çıktı. Gökkuşağı ve renk cümbüşü heyecanla izlendi.

Cizre'nin TOKİ mevkiinden tank taburuna doğru yarım ay şeklinde oluşan gökkuşağı ile Cizre'de renkli görüntüler ortaya çıktı. Cizre'de Yağan yağmurdan sonra güneşin çıkmasıyla birlikte gökyüzünde oluşan gökkuşağı Cizre'yi yarım ay şekline bürüdü. Gökkuşağını gökyüzünde gören vatandaşlar heyecanla izleyip hatıra fotoğrafı çekti.

‘GÖKKUŞAĞI NASIL OLUŞUR?’

Gökkuşağı farklı birkaç şekilde oluşabilir. Gökkuşakları içinde en sık görülenleri yağmur damlasında bir tek ışığın kırılmasından meydana gelenlerdir. Parlak ve net renklere sahip olan bu gökkuşağı çeşidine 'birincil gökkuşağı' adı verilir. Gökkuşağının bu tipinde mor en içte, kırmızı en dışta olmak üzere sıralanır.

Gökkuşağı oluşumu, meteorolojik bir olaydır. Güneş ışınlarının yağmur damlalarına veya sis bulutlarına yansıyıp ve kırılmasıyla ışık tayfı renkleri meydana gelir ve bir yay şeklinde görünür. Bunun sonucunda da gökkuşağı meydana gelir. Gökkuşağında görülen 7 renk; kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, turkuaz, mavi ve mordur. Tipik bir gök kuşağı kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerinden meydana gelen bir renk sırasına sahiptir.

Kaynak: Diyarbakır Söz