Görüş Bildir

Çocuklar istismar edilemeyecek?

Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte, çocukların sokaklarda çalıştırılmasına ve dilencilik yaptırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Çocuklar istismar edilemeyecek?

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında, çocukların sokağın türlü tehlikelerine maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan sömürülmelerinin önüne geçmek için korunma haklarının uygulamaya konulması ve bu yolla kamu düzeninin sağlanması amacıyla düzenlenen "Sokakta Çalıştırılmak ve Dilencilik Yaptırılmak Suretiyle İstismar Edilen Çocuklar" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, sokakta dilendirilen ve çalıştırılan çocuklara asla müsaade edilmeyeceğinin altının çizerek, ilde bu sorunun çözülmesi için ilgili tüm kurumların kararlıkla mücadele etmelerini istedi.

DİLENCİ OPERASYONU

Bu kapsamda yürütülen hizmetlerde gerekli etkinliğin ve verimliliğin sağlanabilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Zabıta Ekipleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü ortak bir çalışma yürütecek.

Ailelerinin ihmal ve istismarı sonucu sokakta yaşayan ve her türlü istismara maruz kalan ilin en işlek kavşaklarında dilendirilen çocuklara yönelik iş ve işlemler bir proje kapsamında yürütülecek. Projede çocukların korunması, eğitimi ve rehabilitasyonu ile ilgili faaliyetler yer alacak.

Toplantıya; Belediye Başkan Vekili, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İŞKUR İl Müdürü, Göç İdaresi Müdür Vekili ve ilgili kurumların personeli katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi