Görüş Bildir

Çocuklarımızı çalıp götürdü

Annelerden Hüsniye Kaya "Kızıma kavuşmak için buraya geldim. Çocuklarımızı bizden çalıp götürdüler" derken, Sevdet Demir "Ben bir anneyim yüreğim sızlıyor, dayanamıyorum. Oğlum gelene kadar buradan gitmeyeceğim" dedi.

Çocuklarımızı çalıp götürdü

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin HDP il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi sürüyor. HDP il binası önünde bekleyişini sürdürenler arasında yer alan anne Hüsniye Kaya, Kürtçe yaptığı açıklamada, 5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye için eyleme katıldığını söyledi. Kaya, çocuğuna kavuşmak için oturma eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu dile getirerek "Kar da yağsa, yağmur da yağsa buradan gitmeyeceğiz." dedi.

5 yıldır büyük acılar yaşadıklarını anlatan Kaya, kızından hiç haber alamadığını belirterek "Kızıma kavuşmak için buraya geldim. Çocuklarımızı HDP götürmüş. Onun için HDP'nin kapısına gelmişiz. Çocuklarımızı bizden çalıp götürdüler." ifadelerini kullandı.

55 yaşındaki anne Sevdet Demir de oğlu Fatih'in 4 yıl önce Hani ilçesinde ekmek fırınında çalışırken dağa kaçırıldığını anlatarak oğluna kavuşmak için oturma eylemine devam edeceğini söyledi.

"Irak'a, Suriye'ye gittik, aradık ama bulamadık. En sonunda buraya geldim. (HDP/PKK) Bu zalimlerden umudum kalmadı. Bunlar zalimdir. Bunlarda Allah korkusu yoktur. Kendi çocuklarını göndermiyorlar, fakir fukaranın çocuklarını kandırıp, dağa gönderiyor. Bu zalimliktir, zulümdür." diyen Demir, çocuğunun ne durumda olduğunu bilmediğini aktardı.

Demir, oğlundan hiç haber alamadığını anlatarak "Ben bir anneyim yüreğim sızlıyor, dayanamıyorum. Oğlum gelene kadar buradan gitmeyeceğim." diye konuştu.

- "Tek derdimiz çocuğumuzun gelmesi"

Vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oğlu Müslüm için eyleme katılan Şevket  Altıntaş da evlatlarına kavuşmak için oturma eylemine devam edeceklerini dile getirdi. Eylemlerinde kararlı olduklarını vurgulayan Altıntaş, şunları kaydetti:

"Ünlülerin desteğini bekliyoruz. Yanımıza gelsinler, bizi desteklesinler. Onların buraya gelmesiyle daha mutlu olacağız. Yanımızda görünmeleri, aynı kare içerisinde olmamız, bize ayrı biz güç verecek. Futbolcuları, din adamlarını, yönetmeleri yanımızda görmek isteriz. Tek beklentim çocuğumun gelmesi. Tek derdimiz çocuğumuzun gelmesi. Burada buz da tutsak bir amacımız var, o da çocuğumuz."

Öte yandan Almanya'dan bir hayırsever tarafından oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri için gönderilen çadırın kurulumu yapıldı.

Cenazem kalkar, ben kalkmam

Diyarbakır'da, geçen yıl Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisiyken PKK'lı teröristler tarafından Irak'a kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özgür (22) için Ordu'dan gelen Latife Ödümlü, 10 Eylül'den beri HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığını söyledi. Aslen Siirtli olan, bir oğlunun asker olduğunu, diğer çocuklarını komşularına bırakıp Diyarbakır'a geldiğini belirten Ödümlü, "Cenazem kalkar ama ben buradan kalkmam. Kış geldi, hava soğudu. Ben burada oturarak dayanıyorum, oğlum orada nasıl dayanıyor bilmiyorum. Oğlum dışarıda kalıyor, ben de dışarıda kalacağım. Büyük oğlum askerde, diğer çocuklarımı komşularıma bırakıp kapımı kilitleyip geldim. 10 Eylül gününden beri burada oturuyorum. Çocuklarımızı versinler artık. Hastayım. Oğluma hasret kaldım. İran ve Irak'taki terör örgütünün kamplarına gittim. Kapı kapı gezdim. Gerekirse yine giderim. Allah'tan başka kimseden korkmuyorum" dedi.

Ailelere destek geldi

Ankara'dan gelen Aile Çevre Doğa Değerleri Tasarım ve Geliştirme Derneği (AÇED) heyeti evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyarete ilişkin açıklama yapan AÇED Başkanı Şenay Başak, annelerin bir an önce evlatlarına kavuşmasını istediklerini belirtti.

"Analarımızın yanındayız. Biz bu vatanın evlatlarıyız. Onların yüreği dağlanırken elimizden ne gelirse yapabilmeliyiz." diyen Başak, ailelere desteklerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi