Görüş Bildir

Çocukların dilinden Ramazan!

Ramazan ayını oruç tutarak geçirmeye çalışan çocuklar, bu şekilde hem nefislerini terbiye ettiklerini hem de Allah'ın rızasını kazanmaya çalıştıklarını söylediler.

Çocukların dilinden Ramazan!

Diyarbakır'da etkili olan sıcaklara aldırmadan on bir ayın sultanı Ramazan'da oruç ibadetlerini yerine getiren çocuklar, küçük bedenleriyle oruç tutabildikleri için çok huzur bulduklarını söylediler.

Oruçlu oldukları halde hem Kur'an-ı Kerim ve kitap okuduklarını hem de oyun oynadıklarını anlatan çocuklar, bütün Müslümanların oruç ibadetlerini eda etmeleri gerektiğini söyledi.

Allah'ın, orucu farz kıldığını dile getiren Sait Hasan Canözü (12), "Şimdiye kadar 13 gün boyunca oruç tuttum. Çünkü Allah'ın farz kıldığı bir ibadetimizdir. İslam'ın şartlarından biridir. Kendi irademi oruçla güçlendiriyorum. Oruç sağlığın kalkanıdır. Hem midemizi dinlendiriyoruz hem de oruç sayesinde ibadetimizi yerine getiriyoruz. Ben Allah için oruç tutuyorum. Oruç tuttuğum günler sabah namazı için camiye, öğle vaktinde mukabeleye gidiyorum. Annem ve babamdan etkilenerek oruç tutuyorum. Dükkânların oruç ayında açık olması ve bazı yetişkinlerin oruç tutmaması beni çok rahatsız ediyor ve üzüyor." dedi.

Allah'ın rızasını kazanmak adına oruç tuttuğunu bildiren 13 yaşındaki Resul Aktaş, insana mutluluk veren bu ibadeti bütün Müslümanların yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

"Oruç tutmayanlar yarın hesaba çekilecek"

"Herkesin oruç tutmasını istiyorum. Oruç tutmayanlar bizim yanımızda yemek yemesinler çünkü bizim de canımız çekiyor." diyen Ömer Güneş (13), "Allah'ın rızasını kazanmak için oruç tutuyorum. İmtihan oluyoruz ve yemek yemediğimizde sağlıklı bir vücuda kavuşuyoruz. 6 gün tuttum, diğer günler hasta olduğum için tutamadım. Allah rızası için oruç tutun. Oruç tutmayanlar yarın hesaba çekilecek. Oruç tutmuyorsanız bile oruç tutanlara saygı gösterin." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Ramazan ayında 15 gün oruç tuttuğunu, bu yıl ise tamamını tutmayı düşündüğünü anlatan Yusuf Ayaz (13), şunları söyledi: "Oruç tutarken camiye gidiyorum, mukabeleye katılıyorum. Arkadaşlarımla oynuyorum. Gördüğüm bazı insanlar oruç tutmuyor. Bazı dönerciler de döner satıyor. Bunları görünce insanın canı istiyor. Bu mübarek ayda döner satmamaları gerekiyor ama satıyorlar."

"Ramazan ayı ibadet ayıdır, ben de bunu değerlendiriyorum"

Ramazan'ın ibadet ayı olduğunu belirten Muhammed Baran (12), "Vaktimi Kur'an okumakla ve ibadet etmekle geçiriyorum çünkü Ramazan ayı ibadet ayıdır. Ben de bunu değerlendiriyorum. Camiye gelip Kur'an okuyorum, namaz kılıyorum, ibadetlerimi yapıyorum. Anne ve babamdan, çevremden örnek alarak orucu öğrendim. Onlara oruç tutmalarını, cennete girebilmeleri için sevap işlemelerini öneririm. Oruç tutmaları lazım. Biz tutuyorsak onların da kesin olarak tutmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Ahirete yatırım yapmak için oruç tutuyorum"

Musap Yağmur (10), ahirete yatırım yapmak için oruç tuttuğunu belirterek, "Orucu iki gün tutmuyorum, bir gün tutuyorum. Orucu ahirete yatırım yapmak ve cennete girmek için tutuyorum. Oruçluyken camiye, mukabeleye geliyorum. Sonra camide kalıyorum. İftar vakti eve gidip, iftarımı açıyorum ve teravihe geliyorum." dedi.

"Nefsimizi terbiye etmek için oruç tutuyoruz"

Oruç tutarken ihtiyaç sahiplerinin durumunu daha iyi anladıklarını dile getiren Mustafa Kaymaz (13), şu ifadeleri kullandı: "Nefsimizi terbiye etmek için oruç tutuyoruz. Rabbimiz emrettiği, fakir ve muhtaçların durumunu anlamak, kendimizi kötü şeylerden alıkoymak için oruç tutuyoruz. Ben sadece bir gün oruç tutmadım."

Mazereti olmayan herkesin oruç tutması gerektiğini söyleyen 9 yaşındaki Yusuf Han ise "Orucu Allah emrettiği ve sevap kazanmak için tutuyoruz. Allah'ın rızasını kazanmak, nefsimi terbiye etmek için oruç tutuyorum. Cennete girmek için oruç tutuyorum ve herkesin oruç tutmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi