Çöp evde 9 kişi yaşıyor

Kent merkezinde çöp evde yaşayan Demir ailesine Siirt Belediyesi Temizlik ve Evde Bakım Hizmetleri el attı.

Çöp evde 9 kişi yaşıyor

Siirt Belediyesi Temizlik ve Evde Bakım Hizmetleri ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri çalışmada Abdulkerim Demir adlı vatandaşın çöple dolu evi belediye bünyesinde bulunan temizlik ekipleri tarafından temizlendi.

ÇÖP EVDE 9 KİŞİ

Evde sağlık hizmetlerinin yanı sıra evlerinin temizliğini yapacak durumda olmayan vatandaşlar için “Evde Temizlik” hizmetini başlattıklarını söyleyen Sosyolog Servet Kılıç, “Siirt Belediyesi olarak evde bakım ve temizlik hizmeti kapsamında yürüttüğümüz projede bu şekilde bir ev tespit ettik. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile beraber ev ziyareti gerçekleştirdik. Fakat ev içerisinde gördüğümüz tablo çok kötüydü. Duruma çok üzüldük. Evin içerisi çok kötü durumdaydı.

BELEDİYE MÜDAHALESİ

Çöp ev haline gelmişti. Bizde bu ev için ne yapabiliriz noktasında düşünmeye başladık. İlk etapta temizlik işleri müdürlüğünü devreye soktuk. Şuan arkadaşlar içeride evi temizliyor. Evde yatalak olan bir teyzemiz var onun için de doktorumuz, hemşiremizle birlikte yeniden geleceğiz. Onun da bakımını gerçekleştireceğiz. Sonrasında evde yaşayan okul çağındaki çocuklara psikolojik ve sosyal desteğimizi sürdüreceğiz. Desteğimizi sürdürmeye de devam edeceğiz. İl genelinde bu şekilde tespit ettiğimiz evlere yönelik evde bakım hizmeti olarak çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

EVİN TEMİZLİĞİ

Çöp evi andıran Demir ailesinin evini temizlik ekipleriyle temizlediklerini ve yaşanabilir hale getirdiklerini belirten Kılıç, "Okul çağındaki çocuklara sosyal destek sağladık. Siirt Belediyesi olarak tespit ettiğimiz evleri evde bakım ve temizlik hizmeti altında gerek yaşlı bakımı olsun gerek ev temizliği bakımı olsun hemen müdahale edip gerekli çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz