Çözüm sürecini sabote etmişti

Polis memurları Yumuşak ile Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Çözüm sürecini sabote etmişti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından müebbet hapsi istenen sanıklardan Lütfü Abir ve Hasan Aydın hazır bulunurken Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu Mehmet Naci Yılmaz, Sedat Aydın, Murat Abir ve Ömer Kılınç ile İzmir 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hüseyin Aydın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık yakınları ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapması istenen Hüseyin Aydın, iyi derecede Türkçe bilmediğini, bu nedenle savunmasını sonraki celsede tercüman aracılığıyla vereceğini söyledi.

Sanıklardan Ömer Kılınç da yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana tutuklu olduğunu, bu nedenle ailesiyle birlikte mağdur olduklarını belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık Sedat Aydın ise yakalanma şeklinin suçsuz olduğunu gösterdiğini iddia etti.

Olay gününün akşamında amcasına ait otomobili kullandığı sırada otomobilin hacizli olduğu belirtilerek trafik polislerince durdurulduğunu anlatan Aydın, "Otomobili otoparka çekerek işlemler için İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. Sistemdeki arıza nedeniyle gece geç saatlere kadar bekledim. Eğer suçlu olsaydım Suriye sınırının ötesine kaçardım. Soruşturmayı yürüten polisler detaylı bir soruşturma yapmadı. Mahkeme heyetinden beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Sanık Murat Abir, olayın sol görüşlü bir örgüt tarafından işlendiğini kendisinin ise sol görüşlü bir örgüt ve partiyle ilişkisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Olayın gerçekleştiği dairenin karşı tarafında bulunan daireyi evleneceği için kiraladığını belirten Abir, olaydan önce evi kiraladığını, temizliğini yaptığı için olaya dahil edildiğini ve tutuklandığını iddia etti.

Sanık avukatları soruşturmanın çarpık ve eksik yapıldığını, iddianamede çelişkiler bulunduğunu ileri sürerek müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Müvekkillerinin asılsız ihbarla tutuklandığını savunan bazı sanık avukatları ise ihbarcının kimliğinin tespiti ve ifadesine başvurulması için gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik belgelerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

PKK mensupları, 22 Temmuz 2015 tarihinde Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ı evlerinde şehit etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler