Görüş Bildir

"Cuma, temizlenme ve hatırlama günüdür"

Bazı kesimlerin "Kara Cuma" kampanyasının kapitalist düşüncenin ürünü olduğunu belirten Diyanet-Sen Van Şube Başkanı, bu günün temizlenme ve hatırlama günü olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, bazı kesimler tarafından yürütülmeye çalışılan "Kara Cuma" kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mübarek cuma gününün karaya çalınmasının kapitalizmin kin kusan görünümü olduğunu belirten Arvas, bunun, israfın, alışveriş çılgınlığının dünyada hızla yayılması ve farklı isimlendirmelerle söz konusu düşünceye hizmet olduğunu söyledi.

Arvas, "Noel nasıl ki bir alışveriş tuzağı ise bunun altında yatan gizli mesajların olduğu da muhakkaktır. Tıpkı diğerlerinde olduğu gibi kapitalist düşünce, bütün günleri adeta birer mesaja çevirmiştir. Kapitalist sistemin düşmanı İslam'dır. Çünkü İslam, israfı ve gösterişi kabul etmez. İslam, kardeşlik bilinci içerisinde komşusu açken tok yatana rıza göstermez. Bugün Avrupa'nın göstermiş olduğu çılgınlıklar, manevi kavramların eksikliğindendir." dedi.

"Kara Cuma olarak adlandırılan gün sinsilikle sahneye sürülmüştür"

Maddeciliği ve israfı zirveye çıkartan kapitalizmin, ihtirasları köpürterek insanların arzularını ve ihtiyaçlarını sınırsız hale getirdiğini ifade eden Arvas, şunları söyledi:

"Zengin ve fakir arasındaki uçurumu büyütüp, toplumsal huzuru baltalamaktadır. Ülkemiz, global pazara uyarak kapitalist düzenin tuzağını adeta ülkemizde yaşatmaya kalkarsa kendi kültürünü idam etmiş olacaktır ki bizler sivil toplum örgütleri olarak buna geçit vermeyiz. Noel nasıl ki usul usul kültürümüze girmeye çalışıyorsa aynı sinsilikle Kara Cuma olarak adlandırılan gün de aynı amaçla sahneye sürülmüştür. Unutulmamalıdır ki Allah'ın yarattığı her şey değerlidir ve hiçbir şey yoktur ki boşu boşuna yaratılmış olsun. Fakat bazı yerler Kâbe gibi, bazı taşlar Hacerul Esvet gibi, bazı şehirler Mekke, Medine gibi önemlidir, kıymetlidir. Peygamber Efendimizin kabrini taşıdığı için kıymetlidir. Müslümanlığın nurunun doğduğu yer olduğu için kıymetlidir."

"Cuma, temizleme ve hatırlama günüdür"

"Cuma günü bütün Müslümanlar için birlik ve bütünlük günüdür, Allah’ın huzurunda toplanma günüdür." diyen Arvas, "Temizlenme, hatırlama, hatırlanma günüdür. Bu özel günü çılgınlıklarla bedava denecek kadar indirimlerle itibarsızlaştırmaya çalışmak madde için manadan vazgeçmek demektir. Kapitalizm madde için manaya saldıran büyük bir tuzaktır, bu tuzağa düşmek gaflet getirir, yenilgi getirir, isyan getirir. Sezai Karakoç'un söylediği gibi, hürriyet kadar önemli olan bir gündür cuma. Allah'ın huzurunda toplanılan gündür cuma." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi