Cuma’da israf uyarısı!

Ulu Cami'de verdiği hutbede israfa dair tavsiyelerde bulunan Diyarbakır İl Müftüsü, evlere ve eşyalara yapılan israflarla çok sayı fakirin doyuracağı ve garibin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Cuma’da israf uyarısı!

Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşleyen, binlerce yıllık tarihi Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii'nde Cuma namazında verdiği hutbede israfa dair tavsiyelerde bulunarak evlere yapılan israflarla birçok fakirin ihtiyacının giderileceğini ve yetim malı yiyenin ateşi satın aldığını belirtti.

“Yapılan süsle fakire ev alınır”

Ev ve barınma konusunda esas olanın ihtiyaç olduğunu belirten İşleyen, “Süslü bazı evler yapıyoruz. Dışına yapmış olduğumuz süslemeyle bir fakire sıfırdan ev yapılır. İçerisine yapmış olduğumuz aksesuar, hiçbir işe yaramayan süslerden oluşuyor. O süslerle hastane köşelerinde kalmış garibin ihtiyacı giderilebilir ama garibin ihtiyacını görmüyor evimize süsleme yapıyoruz.” dedi.

“Boş emek, boş zahmet…”

İl müftüsü İşleyen konuşmasının devamında, “Şatafatlı binalar yapıyoruz. 350 metrekare bina yapıyoruz.  Hanım temizlemeye güç yetiremiyor. Üstüne temizlikçi çağırmaya ihtiyaç duyuyor. Ev büyük olduğu için eşyalar doldurmayınca odaları, gereksiz yere eşyalar alarak boş alanları doldurmak zorunda kalıyor. Aldığı eşya israf, oturduğu ev israf, boş yere emek, boş yere zahmet bırakıyor.” şeklinde konuştu.

“Son evimiz boyu 2, eni yarım metre”

İnsanların ahreti hayatını unutmaması gerektiğinin altını çizen İşleyen, “Apartmanlarını, yazlıkları, kışlıkları severek insanlar, evlerinden, köşklerinden, villalarından daha uzun kalacakları kabirleri unutacaklar. Boyu 2 metre, eni yarım metre olan kabir, Peygamberimizin ifadesiyle içine girdiğinde insanı sıkmaya başlıyor. İnsan nefsine uyduğu zaman azgınlaşma, daha çok biriktirmeye, yoldan çıkmaya, yemeye, şehvetine ve harama bulaşmaya yol açıyor.” ifadelerini kullandı.

Cuma namazında yatanlara uyarı!

Cuma’da uyuyanları da uyanmaları için uyaran İşleyen, “Ölüme günah üzerinde yakalanmamak gerekiyor. Ölümün nereden, ne zaman, nasıl geleceğini bilemeyeceğimiz için günahlardan uzaklaşmamış gerekiyor.” uyarılarında bulundu.

Korkmadan amin deyin!

İşleyen son olarak, “Boğazımızdan bile bile bir lokma haram geçirmektense, bile bile faiz ve kumar yemektense, bile bile aldatarak yemektense, içkinin, uyuşturucunun kazancını bile bile yemektense Allah, ateşi bize yuttursun da haramı boğazımızdan geçirmesin. Korkmadan amin deyin! Babadan kalan miras konusunda yetimlerin hakkı yeniliyor. Kızın hakkı verilmezse, vallahi ateştir. Allah muhafaza etsin. Bu bedeni haramlardan uzak tutmak gerekiyor.” dualarına amin etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz