Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geleceğin keman virtüözüne hediye

Belçika'nın Namur kentinde düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması'nda dünya3'üncüsü olan Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümü öğrencisi 8 yaşındaki Laçin Akyol'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hediye olarak keman gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geleceğin keman virtüözüne hediye

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Laçin Akyol’u evinde ziyaret etti. Mahmut Akyol, Övül Akyol çiftinin evine konuk olan Vali Çakacak, Laçin’in uluslararası alanda ilk kez katıldığı yarışmada 23 kişi arasından sıyrılarak elde ettiği başarısı ile hem Mersin'in hem de Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümü yarı zamanlı öğrencisi olan Laçin’i ve ailesini kutladığını aktaran Vali Çakacak, daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınhediye ettiği kemanı geleceğin virtüözüne verdi. Çakacak, Laçin’in bu kemanla gelecekte daha büyük başarıları Türkiye'ye kazandıracağına inandıklarını söyledi.
Yarışmada jüri tarafından gelecek vaad eden kemancılar arasında gösterilen Laçin ise ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vali Çakacak'a teşekkür etti. Keman sanatçısı olan anne Övül Akyol da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vali Çakacak'ı nezaketi karşısında gururlandıklarını kaydetti. Laçin’in keman eğitmeni Lily Tchumburidz'e teşekkür ederek Övül Akyol, Türkiye'nin yetiştirdiği tüm genç sanatçılara başarılar diledi. Ziyaretin sonunda, Laçin Akyol aldığı hediye kemanı ile mini bir resital verdi.

Kaynak: DHA