Cumhurbaşkanı Gül, Abant'taki şenlikte

Hayrünnisa Gül, eşini kürsüye “Eminim ki gençlerin Cumhur Babalarından duymak istediği şeyler vardır” diye davet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Abant'taki şenlikte

İmkanları sınırlı sporcu gençlerin desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen “81 İlden 81 Yıldız Projesi”nin 2012 Abant Tanıtım Toplantısı, Bolu Abant’taki piknik alanında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde, TTNET’in sponsorluğunda yürütülen projenin ödül törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül katıldı. Tören dolayısı ile düzenlenen şenliğe 81 ilden gelen sporcu gençlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde alana gelen Gül ve eşine, kızları Kübra Sarımermer, damatları Mehmet Sarımermer ile torunları Zeynep Serra da eşlik etti. Programda yer almamasına rağmen, Hayrünnisa Gül’ün konuşmasının sonunda, “Eminim ki gençlerin Cumhur Babalarından duymak istediği şeyler vardır” sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşma yaptı.

 

Silikon Vadisi anıları

Gül, geçtiğimiz hafta Silikon Vadisi’ne gerçekleştirdikleri ziyarette gördüklerini gençlerle paylaştı. Dünyayı değiştiren birçok teknolojinin burada toplandığını söyledi. Gül, üzerinde takım elbisesi olmayan, kravat takmayan, ütüsüz kıyafetli gençlerin, makyajsız genç kızların evlerinin garajında, dükkanlarının tezgahlarında bu teknolojileri geliştirdiğini aktardı. Dünyayı değiştirenlerin gençler olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, gençlerin enerjisinin hangi yöne iletilirse o noktada netice elde edileceğini ifade etti. Günlük, basit eğlencelerle gençlerin enerjilerini harcamamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, gençlere enerjilerini sanata, spora, bilime yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. 81 İlden 81 Yıldız projesinin Hayrünnisa Hanım tarafından yürütüldüğünü aktaran Gül, kendisin de projeyi desteklediğini belirtti. Gençlerin her başarısının Türk milletini derinden sevindireceğini belirten Cumhurbaşkanı, “Buradaki gençlerin ileride dünya çapında madalya alacağına, bayrağımızı dalgalandıracağına inancımız tamdır” dedi.

 

‘Dünyaya şekil verin’

Projenin destekleyicisi Hayrünnisa Gül konuşmasına, toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘hoş geldiniz’ diyerek başladı. Geçtiğimiz hafta eşi ile Amerika’daki Silikon Vadisi’ne gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatan Hayrünnisa Gül, gençlere burada çalışan Türk mühendis ve bilim adamlarını örnek gösterdi. “Siz o ağabeylerinizi ve ablalarınızı örnek alın, ileride onlar gibi başarılı olun. Bugün o ülkelerde üretilen teknolojiyi, bilimi bizim topraklarımızda üretin, dünyaya Türkiye’den şekil verin.” dedi. Gül, yıllardan beri tek hayalinin gençlerin yanında olup, onların başarılarını görmek olduğunu aktararak, bu proje ile hayalinin de gerçekleşmiş olduğunu söyledi. Gençlere güvendiklerini aktaran Gül, başarı çıtalarını yüksek tutmalarını istedi. Gül, “Sizler bizim yıldızlarımızsınız. Dünya çapında başarılıra imza atacağınızı bildiğimiz için sizlere yıldız dedik. Bizleri mahcup etmeyeceğinizi biliyoruz. Belki ileride ‘81 yıldız kuşağı’ olarak hatırlanacak, ekol olacaksınız. Sizlerin birbirinize sahip çıkmanızı istiyoruz.” dedi.

 

Karo papazı

İllüzyon gösterileri, zeka küpü oyunu gibi gösterileri sunan gençler de şenlikte yer aldı. Zeka küpü oyununu sunan genç Abdullah Talayhan küpü Hayrünnisa Gül’ün karıştırmasını istedi. İllüzyonist genç Çağın Parmaksız da dokunmadan bükeceği kaşığı Abdullah Gül’e kontrol ettirdi. Parmaksız, iskambil kağıdı ile yapacağı gösteride kullanacağı 52’lik destede tek bir ters kartın bulunduğunu aktarıp, Gül’den aklından bir kağıt tutmasını istedi. Bir haftadan bu yana Cumhurbaşkanı ile telepati durumunda olduğunu belirtti. İllüzyonistin isteği üzerine Cumhurbaşkanı, aklından ‘karo papaz’ tuttuğunu aktardı. Destedeki ters kart da Cumhurbaşkanı’nın aklından tuttuğu kağıt çıktı. Cumhurbaşkanı’nın tuttuğu kağıt oyunlarında ‘kral’ anlamına geliyor. Parmaksız, Gül çiftinin 20 Nisan 1980’deki evlilik tarihlerini de yaptığı gösteride ortaya çıkardı. Konuşma ve gösterilerin ardından Hayrünnisa Gül, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz’a plaket takdim etti. Gül ailesi, yemeğe geçti.

 

Karikatürünü çizdirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, 81 İlden 81 Yıldız projesinin Abant’ta açık havada düzenlenen tanıtım toplantısının ardından gençler tarafından kurulan eğlence stantlarını gezdi. Abdullah Gül ilk önce penaltı atış yaptı. Daha sonra eşi ile birlikte ‘jenga’ isimli oyunu oynadı. Oyunun ardından Gül, karikatür sanatçısının standına giderek burada karikatürünü çizdirdi. Gül son olarak, dart oynadı. Stant gezinin ardından Abdullah Gül alanı terk ederken, Hayrünnisa Gül, Ferhat Göçer’in konserini izledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler