Cumhurbaşkanı, Kayserili hemşehrileriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri İl Yardım Derneği'nce düzenlenen toplantıda birlik - beraberlik ve eğitimin önemine dair mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı, Kayserili hemşehrileriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Emirgan Korusu Beyaz Köşk'te düzenlenen kahvaltıya eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'nin sanayi ve şehirleşmede üstlendiği örnek rolü eğitimde de sürdürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül;

"Hepimizi gururlandıran şey, Türkiye'nin her bir yanı gibi Kayseri de, çok hızlı gelişiyor. Kayseri'nin eski haliyle bugünkü halini mukayese etmek bile artık mümkün değil. Türkiye'nin en modern, en gelişmiş, en kalkınmış şehirlerinden birisi. İkisi devlet, ikisi vakıf dört tane üniversitesi olan ve bütün bu üniversitelere de, bir taraftan devlet, bir taraftan Kayserililer'in çok sahip çıktığı böyle bir eğitim merkezi haline geliyor" diye konuştu.

Kayseri İli Yardımlaşma Derneği'nin 60 yıllık mazisinden övgüyle söz eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin de okumak için İstanbul'a ilk geldiğinde Kayseri yurdunda kaldığını anlattı.

Gül; "Okumaya gelenler onlara muhakkak bir yer kalacak yer, onlara muhakkak bir mihmandarlık yapacak kişilere ihtiyaç vardı, işte o bu dernek oluyordu. O zaman ki büyükler oluyordu. Ben de ilk geldiğimde İstanbul'a Kayseri yurdunda kaldım. İstanbul'u öğrendikten sonra yeni gelenlere yerimizi terk ettik başka yerlere geçtik" dedi.

Kayseri İli Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Abdullah Gülsoy da, küreselleşen dünyada eğitimin öneminin artmasına vurgu yaptı.

Gülsoy; "Başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmak üzere siz değerli hemşehrilerimiz gösterdiği ilgi ve yakınlık bu yolda şevkimizin artmasıyla dolayısıyla hedeflerimizin daha da büyümesine vesile oldu. Derneğimizin ihtiyaç sahibi gençlerimize sağladığı burs sayısının günden güne artması da bu yoldaki emek ve gayretlerimizi büyük mutluluğa çevirdi."

Kahvaltıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler