Görüş Bildir

Cumhuriyet kutlaması

Valilik karşısındaki Anıt Park'ta düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cihan Aydın, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum kuruluşu temsilcileri ve askeri yetkililer yer aldı.

Cumhuriyet kutlaması

BELEDİYE'DEN KATILIM

Protokolün yerini almasının ardından Diyarbakır Valiliği, Kolordu Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkler Atatürk Anıtı'na bırakıldı. Çelenk sunumun ardından 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program son buldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk konulması törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili DBP'li Cihan Aydın da katıldı.

AKSOY'DAN MESAJ

İl Valisi Aksoy, Cumhuriyet bayramı dolaysıyla mesaj yayımladı. Aksoy mesajında şöyle dedi; Bağımsız varlığımız ile milli birlik ve beraberliğimizin kaynağı olan Cumhuriyetimizin 92’inci yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın ve egemenliğin sembolü olmuştur.

Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

YÜKSEK DEĞERLERİMİZ

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yükseltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha güvenle bakacağız.

Bu aziz millet Kurtuluş Savaşı’nı imkânsızlıklar ve yokluklarla kazanmıştır. Buna rağmen özünden ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermemiştir. Aziz milletimizin her ferdi, ecdadının gösterdiği iradeyi, Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşıma noktasında bugün de göstermektedir. Milletimizin bu gayreti ve niyeti cumhuriyete ve demokrasiye olan sadakatinin en anlamlı tezahürüdür.

ŞANLI GEÇMİŞİ KORUMAK

Milletçe bu günlere nasıl gelindiğini unutmayarak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğe sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza edecek, çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu aziz vatanın birer ferdi olarak bizler de güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacağız."

KULP İLÇESİNDE KUTLAMA

Kulp Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Yusuf Küçükbaşol ve Kulp Belediye Başkan Vekili Nimet Yakut'un Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. Törene, kamu kurum temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi