Görüş Bildir

Dağdakiler sesimizi duysun

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 126 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 193'üncü günde de sürdürdü.

Dağdakiler sesimizi duysun

İstanbul'da, 2015 yılında kaybolan oğlu Ömer için Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinden gelen Salih Gökçe, HDP binası önündeki oturma eylemini sürdürürken, evladını çok özlediğini söyledi. Gökçe, "Benim oğlumu 2015'te İstanbul'da alıp götürdüler. Ben Suriye'ye kadar gittim. Benden 15 bin lira para da aldılar. Aracılarla 10 bin dolara anlaşmıştık. 15 bin liramı aldılar. Suruç'ta bombalı saldırı olduğu için gidemedik. Bugün 192'nci günümüz, burada bekliyoruz. Ben oğluma çağrıda bulunmak istiyorum. Devletin şefkatli kollarına gel, teslim ol. 13 ailenin çocukları geldi, hepsi de teslim oldu. Ceza yok. Sizi orada korkutuyorlar. Gel, teslim ol. Evimi barkımı bıraktım, 7 aydır buradayım. Kapımız kilitli. Sen gelmeden buradan gitmeyeceğim" diye konuştu.

HUKUK FAKÜLTESİNİ OKUYORDU

Bekleyişini sürdüren annelerden Gevez Erdinç, Kürtçe yaptığı açıklamada, oğlunun Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu sırada kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.

"Oğlumun yeri dağ değildi. Oğlum kalemiyle hem bana hem kendine bakacak diye düşünüyordum. Oğlumu HDP'den istiyorum." diyen Erdinç, güvenlik güçlerine teslim olup, ailesine kavuşanların kendilerine umut olduğunu aktardı.

Erdinç, çocuklarına kavuşmayı beklediklerini vurgulayarak, "İnşallah oğlum da gelecek. Oğlum gelmeden eylemden vazgeçmem. Devletimize, bayrağımıza, toprağımıza kurban oluruz. İnşallah dağdaki herkes beni duyar ve gelip devletine, toprağına, bayrağına teslim olur." dedi.

HDP'DEN ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ

Hamdiye Arslan da oğlu için oturma eylemi yaptığını, oğlundan bugüne kadar hiç haber alamadığını belirtti.

Evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunan Arslan, "Çocuklarımızı HDP'den istiyoruz. Buradan gitmiyorum. Oğlumu alana kadar burada bekleyeceğim." diye konuştu.

Saadet Ödümlü ise oğlu için eyleme katıldığını, evladını almadan gitmeyeceğini kaydetti.

Ödümlü, "Evladımı HDP dışında kimseden istemiyorum. Çünkü HDP olmasa çocuklarımızı kimse götüremezdi." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi