Dalaman'da orman personeline yangın eğitimi ve tatbikat

Muğla'nın Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, olası yangınlara karşı mücadele için eğitimle birlikte tatbikat yaptı.

Dalaman'da orman personeline yangın eğitimi ve tatbikat
Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü personeline, havaların ısınmasıyla birlikte başlaması muhtemel orman yangınları öncesi eğitim verildi. Orman yangınlarıyla ilgili mevzuatlar, iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım, temel yaşam desteği, yangın ve orman yangınlarının tanımı hakkında eğitim; orman yangınlarını önlemek amaçlı kullanılan tesisler, yangın emniyet tedbirleri, orman yol ve kenarlarının temizliğinin yapılması, temizlik yapılan yol kenarındaki yoğun yanıcı materyalin kontrollü olarak yakılması konularında bilgiler verildi.
Eğitimin ikinci bölümünde ise yangın araçları ve arazözlerin kullanımı, takım donanımları, pompa değerleri ve yer ekipmanları konularında uygulamalı olarak gösterildi. Yangınlara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesinin amaçlandığı tatbikat ise orman deposunda gerçekleştirildi. Yangın söndürmede kullanılan malzemeler ve takım çantaların kontrolü yapıldı. Yangına müdahale, yangın öncesi ve sonrası alınması gerekli konular tekrar edildi. Araç ve malzemeler tatbikatta kullanılarak sağlamlığı denenmiş oldu. Ayrıca tatbikata katılan altı ekip arasında, yarışma düzenlendi. Yarışmada 500 metre hortumu ilk seren ve köpükle birlikte suyla müdahale ederek birinci gelen ekibe bir pazar maaşı ikramiye ve madalya verildi.
YANGINI İHBAR EDİN ÇAĞRISI
Etkinlik hakkında konuşan Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, bölgenin yangınlar açısından çok hassas olduğunu belirterek, "Daimi işçilerimizle birlikte 10 teknik elaman, 70 yangın söndürme personelimiz altı arasöz, üç su tankeri ve üç kamyonet ve diğer ekipmanlarımızla tatbikat gerçekleştirdik. İnşallah bölgemizde yangın çıkmaz ama biz hazırlıklı olarak tüm tedbirlerimizi alacağız. 2016'yı hatasız, kazasız ve en az yangınsız geçmesi temennimizdir. Yangınla en etkili mücadele aslında dikkat ve kurallara uymaktır. Bu nedenle vatandaşlarımıza da ciddi görevler düşüyor. Herkesin yangına karşı dikkatli ve duyarlı olmasını, yangın veya duman gördüklerinde de 177 yangın ihbar hattını aramalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA