Görüş Bildir

Darbe girişimine karanfilli protesto

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Halkla İlişkiler Sorumlusu Kutluhan Akçay ve eşi Gülay Akçay, 15 Temmuz'daki darbe girişimini Kura Nehrine kırmızı karanfil bırakarak protesto etti.

Darbe girişimine karanfilli protesto

Göle İlçesi'nden doğan Ardahan kent merkezinden geçerek Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehrinin üzerinde bulunan tarihi Kura Köprüsü üzerinde açıklama yapan Kutluhan Akçay, bu köprünün isminin 'Demokrasi Köprüsü' olarak değiştirilmesini istedi. Köprü üzerinde eşi ile birlikte bir açıklama yapan Akçay, 2 yıl önce Orta Asya’nın özgürlük sembolü olan Kura Nehri'ne gül atarak 27 Mayıs darbesini protesto ettiğini hatırlattı.


FETÖ terör örgütünün Türk dünyasına ve Türkiye’ye yaşattığı acı günleri bir daha yaşamak istemediklerini belirten Akçak şunları söyledi:


"Bir tarafımda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda önderlik eden ve tarihi kongrelerin yapıldığı Kongre binası, sağ tarafımızda Ardahan kalesi, sol tarafımda kışla ve özgürlük, demokrasi köprüsünden devlet erkanına sesleniyorum. Kura nehri üzerindeki köprünün isminin demokrasi köprüsü olarak değiştirilmesini talep ediyorum. Türk dünyasını yeniden bir araya getirmek istiyoruz. Buradan Türk dünyasına birlik mesajını veriyoruz. Kürdüyle, Türküyle biz bir bütünüz. 1000 yıllık bir geçmişimiz var. Demokrasimize kastedenleri buradan eşimle beraber kınıyoruz."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi