Demirel, köyünde toprağa verildi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı doğduğu İslamköy'de toprağa verildi. Demirel, Bakanlar kurulu kararıyla anıt mezar olarak tahsis edilen mezara gömüldü.

Demirel, köyünde toprağa verildi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel , Ankara’da gerçekleşen törenlerin ardından Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy köyündeki anıt mezar olarak tahsis edilen mezara defnedildi. Cenazeye katılanlar arasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Deniz Baykal ve Bülent Arınç da katıldı.

Cenaze namazı Şehriban Hatun Camii'nde Eski Diyanet Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Cenaze'nin gömüleceği Çalca Tepe'de kalabalığın üstüne gül suyu püskürtüldü.

Naaşın alınmasından önce Süleyman Demirel'in defnedileceği Çalcı Tepesi'ndeki alana gelen özel doktoru Aylin Cesur ile yeğeni Nihan Demirel Atasagun son hazırlıkları yerinde inceledi. Defin işleminin yapılacağı alana, gül yaprakları döküldü. Cenazeye birçok siyasetçinin yanında Türkiye’nin dör bir yanından da vatandaşlar katıldı. Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi.

Fötr şapkası tabutun üzerine konuldu                

Morgdan alınan naaş, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusuna alındı. Cenazenin getirilmesi sırasında tabutun üzerine gül yaprakları atıldı. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası da bırakıldı.

Naaş daha sonra askerler tarafından alınarak, toprağa verileceği alana götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Törene, Süleyman Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları Nihat Özdemir, Aydın Doğan, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu,  eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakanlar Kurulu kararı ile anıt mezar

Demirel'in cenazesinin, Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy köyündeki anıt mezar olarak tahsis edilen yere defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Demirel'in cenazesi, İçişleri Bakanlığının yazısı ve ilgili kanuna göre, 20 M-1-a pafta, 58 ada içindeki anıt mezar olarak tahsis edilen taşınmaza defnedilecek.

Demirel'in cenazesinin, anıt mezara defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 18 Haziran'da alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz