Demokrasi okulu!

Bağlar ilçesinde, gençler arasında demokrasi algısını yaymak ve kent hakkı kavramını geliştirme noktasında, 5 ay süreyle “Gençler için Demokrasi Okulu” açıldı.

Demokrasi okulu!

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi’nde 5 ay sürecek olan “Gençler İçin Demokrasi Okulu” açıldı.

Gençler arasında demokrasi algısı yaratmak ve kent hakkı kavramını anlamalarına ve uygulamaya koymalarına yardımcı olmak amacıyla başlatılan proje; gençlerin yerel, bölgesel ulusal ya da uluslararası düzeyde demokratik yaşama katılımını destekleyecek.

Kanada Büyükelçiliği’nin Kanada Yerel Girişimler Fonu ile desteklenen projeden,17-25 yaşları arasındaki hak ve hizmetlere erişim için yeterli fiziksel, ekonomik ve sosyal şartlara sahip olmayan yoksul ve zorunlu göç mağduru 100 dezavantajlı genç kadın ve erkek faydalanacak. Ayrıca katılımcıların aileleri, yerel yönetimler, demokrasi, yurttaşlık ve kent hakkı üzerine çalışan sivil toplum örgütleri projeden yararlanacak.

DEMOKRASİ OKULU

 

Bağlar Eğitim Destek Evi’nde düzenlenen açılış resepsiyonuna Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediyesi Başkanvekili Mahmut Dağ, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve projeden faydalanacak gençler katıldı. Açılışta konuşan Baydemir, gençler için demokrasi programının çok değerli olduğunu belirterek, gençlere tanınan bu fırsattan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Demokrasinin Kürtler için özgürlük, eşitlik ve var olmakla eşdeğer olduğunu belirten Baydemir, “Ama Bediüzzaman ve Kürtlerin liderlerinin dediği gibi her şeyin başı okumak, okumak, okumak, birlik, birlik ve birliktir. Bugün kendimize bir söz verelim; bu topraklarda yaşadığımız müddetçe halkımızın hizmetinde olacağız. Bu konuda size söz veriyorum, siz de bana bir söz verin. Yaşadığınız müddetçe birlik ve dirlik içinde olup, okuyacaksınız. Çünkü özgürlüğün tek çaresi, okumak ve birlik olmaktan geçer” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz