“Dezavantajlı kadınlarımızın yanındayız”

Kayapınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Mesleki Eğitim Merkezi (KMEM) bünyesinde dezavantajlı kadınlara yönelik çeşitli kurslar açıldı.

“Dezavantajlı kadınlarımızın yanındayız”

Kayapınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Mesleki Eğitim Merkezi (KMEM) bünyesinde dezavantajlı kadınlara ve gençlere yönelik çeşitli kurslar açıldı.

KURSLARA 125 DEZAVANTAJLI KADIN KATILIYOR

Merkezde açılan Okuma-Yazma, Kur’an-ı Kerim, Dikiş-nakış, El sanatları ve Bilgisayar Kurslarında 125 dezavantajlı kadın ve gençler kursiyer eğitim görüyor. Merkezde ayrıca kurslara katılan çocuklu kadınlara için kreş bulunuyor. Anneleri kurslara eğitim alırken, kreşteki çocuklara yönelik oyun ve çeşitli etkinlikler yapılıyor. Merkezde önümüzdeki günlerde Satranç, Erbane, Resim, Türkçe ve Matematik Kursları verilecek. Talep yoğunluğu nedeniyle kurslar hafta sonunu da kapsayacak.

KAHRAMAN: “KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Kursların açılışını dezavantajlı kadınlarla gerçekleştiren Kayapınar Belediye Başkan YArdımcısı Emine Kahraman, Kadın Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde dezavantajlı kadınlara yönelik çeşitli kursların açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kayapınar Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kılıç’ın talimatı doğrultusunda, Merkezimizde özellikle dezavantajlı kadınlarımıza yönelik, Okuma-yazma, Kuran-ı Kerim, dikiş-nakış, el sanatları, bilgisayar kurslarını açtık. Talep olan Satranç ve Resim kursu da en kısa sürede açacağız. Bu iki kursumuz gençlere yönelik olacaktır” dedi.

“DEZAVANTAJLI KADINLARA İŞ VE MESLEKİ EĞİTİM VERECEĞİZ”

Kurslara katılan dezavantajı kadınlara yönelik iş ve meslek eğitimler vereceklerini ifade eden Kahraman, “Kadına yönelik verilen her türlü eğitimi destekliyoruz. Tüm kadınlarımızın yanındayız. Yine Merkezimizde, Çocuklu kadınlarımıza yönelik kreşlerimiz mevcut. Kreşte çocuklar oyun ve etkinliklerle uğraşırken, anne de çeşitli kurslarda eğitimler alıyor. Kurslarımıza İlçe sınırlarımızın dışında oturan kadınlarımız da katılıyor. Yoğun talep nedeniyle kurslarımızın çeşitliliğini ve sayısını artırabileceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz