Dicle Edaş'a suç duyurusu

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Dicle EDAŞ'ın bölge çiftçisinin desteklemesine "elektrik borçları" iddiasıyla banka hesaplarına bloke koymasını, Danıştay'a taşıdı. İskenderoğlu suç duyurusunda bulundu.

Dicle Edaş'a suç duyurusu

Dicle EDAŞ'ın bölge çiftçisinin desteklemesine "elektrik borçları var" iddiasıyla, bankalardaki hesaplarına bloke koymasına yönelik tepkiler sürerken, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, uygulamayı Danıştay'a taşıyarak suç duyurusunda bulundu.

Dicle EDAŞ hakkında Danıştay'da dava açtığını belirten İskenderoğlu, bu davanın takipçisi olacağını sözlerine ekledi. Oda olarak çiftçileri temsil ettiklerine değinen İskenderoğlu, "Çiftçilerimiz için Diyarbakır İdare Mahkemesi vasıtasıyla Ankara'da Danıştay'da dava açtım. Dicle EDAŞ'ın koymuş olduğu haksız ve hukuksuz blokenin ve bu işin arkasını bırakmayacağımızı belirtmiştim." dedi.

MAHKEMİNİN VERECEĞİ KARAR

Çiftçilerin hak ve menfaatlerini korumak zorunda olduğunu dile getiren İskenderoğlu, "Eğer bu işi yapmıyorsak ziraat odasının kapısına kilit vurup evimize gitmemiz gerekiyor. İşim çiftçiyi korumaktır. Yargı ve idare yoluyla dava açtım. Önümüzdeki hafta ise asliye ve ceza mahkemelerinde dava açacağım. Gerekirse Yargıtay'a ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğim. Bu işin takipçisiyim. 5 milyondan fazla çiftçi üyemiz var. Avukatımız aracılığıyla davayı açtık. Üzerinde duracağız." şeklinde konuştu.

UYGULAMALAR HUKUKİ DEĞİL

Deve Geçidi'nin ana kanalı üzerinde de açıklamalarda bulunan İskenderoğlu, şunları söyledi: "Gördüğünüz kanal üzerindeki koyuncular prizi. Bu prizden su alınarak çatallardan sağa ve sola, araziye su dağıtılır. Buradan çağrıda bulunuyorum. Ey DEDAŞ! Elektrik burada nerede kullanılıyor? Gelsinler bu araziyi tespit etsinler. Bir metrekare enerji kullanılan bir arazimiz varsa blokeyi koysun. Zulümdür, bunun başka izahatı yoktur. Çiftçi ve üreticiye yapılan zulümdür. Yani ben bu işin peşini bırakmıyorum. Hükümet çiftçiye destek verdi, DEDAŞ ise bloke koyarak referandum öncesi çiftçi ile hükümeti karşı karşıya getirdi."

Kaynak: Diyarbakır Söz