Dicle'ye başkan 4 muhtar açığa

Dicle Belediyesi'ne kayyum atandı, eski Gökçebağ Belediye Başkanı tutuklandı, Kulp ilçesinde 4 mahalle muhtarı görevden uzaklaştırıldı.

Dicle'ye başkan 4 muhtar açığa

Dicle İlçesi Belediye Başkanı DBP'li Abdulsamet Bilgin'in yerine kayyum olarak Kaymakam Alpasalan Kılıç atandı. Daha önce gözaltına alındığı için görevden alınıp yerine kayyum atanan Siirt'in Gökçebağ Belediye Başkanı Serhat Çicek dün gece çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

KAYYUM KAYMAKAM

Soruşturma kapsamında Dicle İlçe Belediyesi binasına dün akşam operasyon düzenlendi. Belediye binasında yapılan aramaların tamamlanmasının ardından Dicle Belediye Başkanı Abdulsamet Bilgin görevinden alınarak, yerine İlçe Kaymakamı Alpaslan Kılıç görevlendirildi.

MUHTARLAR AÇIĞA ALINDI

Buarada, Kulp ilçesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde 4 mahalle muhtarı görevden uzaklaştırıldı.

Kulp Kaymakamlığı ile Kulp Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında terör soruşturması yürütülen Salkımlı, Ayhan, Tuzla ve Karpuzlu mahalle muhtarları görevden uzaklaştırıldı. Bu kapsamda söz konusu muhtarların yerine vekaleten görevlendirme yapıldı.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

PKK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, PKK ile bağlantıları bulunduğu gerekçesiyle 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il merkezi ve Silvan ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

GÖKÇEBAĞ BAŞKANI

Kısa süre önce gözaltına alındıktan sonra görevden alınan ve yerine kayyum atanan Siirt'in Gökçebağ Belediye Başkanı Serhat Çiçek, dün akşam sevk edildiği mahkeme tarafından  tutuklandı. Çiçek'in gözaltına alınması ardından Gökçebağ Belediye Başkanlığı'na Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşat kayyum olarak atanmıştı.

BÖLGE GENELİNDE

PKK'ya yönelik 37 ilde eş zamanlı operasyonda 834 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK/KCK'ya yönelik 37 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda 834 kişinin yakalandığını ve 2 adet AK-47 otomatik silah, 11 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 437 adet çeşitli çap ve ebatta fişek, 3 adet şarjör, 1 adet telsizin ele geçirildiğini açıkladı.  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; "PKK/KCK terör örgütü üst yönetimince, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'nın başkenti Nairobi'de yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin sözde yıldönümü olan 15 Şubat tarihinden başlayarak önümüzdeki bahar-yaz dönemine yönelik yoğun eylemlilik talimatı verildiği tespit edildi. Bu amaçla terör örgütü üyelerinden daha önce Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de yapıldığı gibi silahlı halk direnişi tarzında eylemler gerçekleştirmeleri istendi. Bu tespitler üzerine terör örgütünün eylem arayışlarının kesintiye uğratılması, ilişki ve irtibatlarının deşifre edilmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 37 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda; 834 kişi yakalandı, 2 adet AK-47 otomatik silah, 11 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 437 adet çeşitli çap ve ebatta fişek, 3 adet şarjör, 1 adet telsiz, bol miktarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak ülkemizde huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan her türlü terör örgütü ile amansız mücadelemiz devam edecek. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak: Diyarbakır Söz