Görüş Bildir

Diyanet'ten 'sosyal açılım'

Camilerde ibadetlerin tanzimi ve idaresi, hac gibi görevleri yürüten Diyanet, 'sosyal açılımlı din hizmetleri' sunmak istiyor.

Diyanet'ten 'sosyal açılım'

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, başkanlığın artık "sosyal açılımlı din hizmeti" sunmak istediğini belirterek, ''Hemen her alanda, topluma yönelik hizmetleri sunma gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda huzur evleri, cezaevleri, sevgi evleri, sığınma evleri, sokak çocukları, uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadele gibi hemen her alanda, devletimizin çeşitli kurumlarıyla yaptığımız protokoller çerçevesinde hizmetler yürütmekteyiz'' diye konuştu.

Diyanet'in 85 yıldır topluma hizmet eden Cumhuriyet ile yaşıt Anayasal bir kuruluş olduğunu belirten Yiğit, ''Diyanet İşleri Başkanlığı'nın günümüzde artık devasa bir kuruluş olduğuna şahit oluyoruz. Yıl sonu itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 150 binlere varan bir personel sayısı olacaktır. Dolayısıyla, bugün ülkemizin en ücra köşelerinde personeli bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.

Devasa bir kurum olan Diyanet'in sınırları aşan bir hizmet yürüttüğünü kaydeden Yiğit, 3 bin 500'ü aşkın görevlinin sınır dışında hizmet verdiğini, Türk toplumunun olduğu her yerde Diyanet'in hizmet sunduğunu söyledi.

"ADALET, SAĞLIK, AİLE VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE PROTOKOL"

Din diyanet denildiği zaman ilk etapta camilerin akla geldiğini söyleyen Yiğit, ancak temel eksenin sosyal açılımlı din hizmeti sunma olduğu kaydederek, şöyle konuştu: ''Camilerde ibadetlerin tanzimi, idare edilmesi gibi hususlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın birincil göreviymiş gibi dikkat çekiyor. Bu hizmetler Başkanlığın hizmetlerinin tamamını kapsayan mahiyet ve nitelikte değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı artık sosyal açılımlı din hizmeti sunmak istiyor. Sosyal açılımlı din hizmeti dediğimiz zaman şüphesiz toplum akla geliyor. Hemen her alanda topluma yönelik hizmetleri sunma gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda huzur evleri, cezaevleri, sevgi evleri, sığınma evleri, sokak çocukları, uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadele gibi hemen her alanda, yani devletimizin çeşitli kurumlarıyla yaptığımız protokoller çerçevesinde hizmetler yürütmekteyiz. Bu noktada Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğüyle yapacağımız protokoller çerçevesinde hizmet alanımızı daha da genişletmiş olacağız.''

KIRILMALAR DİKKATE ALINMAZSA

Toplumun bu hizmetlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Yiğit, ''Bu hizmetlerin alanını neden bu derece geniş tutuyoruz diye sorulabilir. Çünkü artık dünya; bazı kırılmalar dikkate alınmazsa, hızlı bir şekilde dinin toplumlarda çok önemli bir misyona ve fonksiyona sahip olduğu kanaatine doğru ilerlemektedir. Yani hangi topluma bakarsak bakalım, sadece bizim coğrafyamıza ya da ülkemize özgü değil. Bütün dünya toplumlarında din, hayatın şekillenmesinde daha geniş bir ifade ile kültürlerin, medeniyetlerin şekillenmesinde en önemli yapı taşını oluşturmaktadır'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi