Görüş Bildir

Diyarbakır Hestourex Fuarı'nda

6 – 9 Nisan 2017 tarihlerinde Anfaş Antalya Expo Center’da düzenlenen “Hestourex - Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarına” Diyarbakır'da katıldı.

Diyarbakır Hestourex Fuarı'nda

“Hestourex-Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarı” 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Anfaş Antalya Expo Center’da düzenleniyor. Fuara Diyarbakır Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Diyarbakır’da bulunan bazı otel ve acenteler birlikte katıldı.

Hestourex Fuarı; Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenmekte olan önemli bir Sağlık – Spor Turizm fuarı olarak öne çıkıyor. Fuar ağırlıklı olarak Dünyanın dört bir yanından sağlık turizmi, spor turizmi ve alternatif turizm temsilcilerine hitap ediyor.

Fuar Açılışını Bakan Çavuşoğlu Yaptı

            Fuarın açılışına yerli ve yabancı sağlık, spor ve turizm temsilcileri yoğun ilgi gösterirken, açılış programında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu katılımcılara hitap etti. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Fuarın Ülkemiz ve Antalya için büyük bir öneme sahip olduğunu bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen yurtdışından 4.000 katılımcının fuarda yer aldığını belirtti. Fuarın önümüzdeki yıllarda daha da önemli yerlere geleceğine olan inancını vurguladı.

Diyarbakır’ın Sağlık ve Alternatif Turizmi Fuarda Ön Plana Çıkarılıyor

Fuarda katılımcılara Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, sağlık turizmi yönünden Diyarbakır’ı ön plana çıkaran faktörler anlatılacak. Özellikle Diyarbakır’da bulunan kaplıcaların sağlık turizmindeki önemi, kamu ve özel sağlık kuruluşlarının sunduğu kaliteli sağlık hizmetleri ve ilimizde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının hizmetleri katılımcılarla paylaşılıyor. Alternatif turizmde de ilgililere Kültür ve İnanç Turizminin yanında, Diyarbakır’da yapılan yamaç paraşütü, doğa yürüyüş alanları, su sporları, su altı dalış yerleri ve doğa turizmindeki potansiyeli de anlatılıyor. Fuarda Diyarbakır’ın olmasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten ziyaretçiler Diyarbakır’ın alternatif turizmdeki potansiyelinin çok önemli olduğunu belirtti.

Fuarda ayrıca Diyarbakır’ın tanıtımı adına, Diyarbakır Valiliği’nce basımı sağlanan farklı dillerdeki kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyallerinin dağıtımı gerçekleştiriliyor. Fuarda Sağlık ve Alternatif Turizm üzerine yatırımcılar ve ilgililer ile bir araya gelinerek Diyarbakır’ın bu alandaki potansiyeli anlatılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi