Görüş Bildir

Diyarbakır turizmi masaya yatırıldı

Diyarbakır’ın turizm sektöründe hak ettiği yere gelmemesinin nedenlerini ortaya koyarak, kısa ve orta vadeye yönelik çözüm önerilerine ışık tutmak amacıyla kentin tüm bileşenleri “Akademi İle Turizm Paydaşları Bir Araya Geliyor” çalıştayı ile bir araya geldi.

Diyarbakır turizmi masaya yatırıldı

Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Koordinatörlüğünde Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, TURSAB, Kültür Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve birçok sivil toplum örgütünün destekleri ile “Akademi ile Turizm Paydaşları Bir Araya Geliyor” çalış tayı Dicle Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Diyarbakır turizmi tartışıldı

Dicle Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen çalıştayın açılışına Diyarbakır Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tahsin Kılıçoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, Ticaret Sanayi Odası Turizm Komisyonu Başkanı Aladdin Tan, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal işler Daire Başkanı Ali Fuat Eker, TURSAB Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, DTSO Genelsekreteri Ferdani Gökdere, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Diyarbakır Turizm Platformu Üyeleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

“Çözüm önerileri belirlenecek”

Konferansın açılışında konuşan Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, gerek tarihi ve stratejik konumu, gerekse de doğal ve modern çağın getirdiği turizm kaynakları açısından zengin olmasına rağmen Diyarbakır’ın turizm sektöründe hak ettiği yere gelmemesinin nedenlerini ortaya koymak ve kısa ve orta vadede belirlenecek çözüm önerilerine ışık tutmak istediklerini söyledi.

“Tedavi yöntemi belirlenecek”

Doğan, “Tarih ve Kültür Zengini olan Diyarbakır’ın bu eşsiz avantajlarının ortaya koyarak şehrin daha da gelişmesi, bu kentte yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini, sosyal ve ekonomik durumlarını daha da iyiye götürülmesi ve istihdamın artırılması yoluna kanalize edilmesi gerekmektedir. Bu gün bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm sektörü, burada yapılacak teşhis ve tespitler ile ortaya konulacak tedavi önerilerinin Diyarbakır’ımızın makus talihinin yenilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Muhterem Tuna, Prof Dr. Esra Siverekli, Prof. Dr. Derman Küçükaltan tarafından ilk olarak panel düzenlendi. Düzenlenen panelin ardından inanç, sağlık, gastronomi ve kültür turizm olmak üzere dört gurup halinde çalıştaya başlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi