Diyarbakırımız İslamın diyarı!

Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Ünsal "Tüm dünya bir kez daha Diyarbakır'ın, Muhammed ve İslam diyarı olduğuna şahit oldu"

Diyarbakırımız İslamın diyarı!

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla dün Bağlar ilçesinde düzenlenen etkinliğe ilişkin, "Tüm dünya bir kez daha Diyarbakır'ın Muhammed ve İslam diyarı olduğuna şahit oldu." dedi.

Ünsal, platformun genel merkezinde düzenlediği toplantıda, önceki gün Nevruz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğin ana temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V)" olduğunu anımsattı.

İSLAMİN DİYARI

Program için aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını belirten Ünsal, "Etkinliğin yapıldığı meydana yüz binlerce peygamber aşığı akın etti. Toplanan mahşeri kalabalık her bir ağızdan getirilen salavatlara eşlik ederek Hazreti Muhammed'e(S.A.V) canı gönülden bağlılıklarını göstermiş oldu. Böylelikle, tüm dünya bir kez daha Diyarbakır'ın, Muhammed ve İslam diyarı olduğuna şahit oldu. Bundan dolayı yüce Rabbimize hamd ediyoruz." ifadesini kullandı.

Program ile amaçlananın Hazreti Muhammed'in(S.A.V) daha fazla tanınması olduğunu dile getiren Ünsal, adaletin tesisi ve mazlumların kurtuluşunun, ancak Hazreti Muhammed'in(S.A.V) izinden gitmekle mümkün olacağını söyledi.

ÜMMET OLABİLMEK İÇİN

Tüm dünyanın, Hz. Muhammed’in getirdiği hak ve hakikatlerle kurtuluşa erebileceğini vurgulayan Ünsal, “Adaletin tesisi ve mazlumların kurtuluşu, ancak onun izinden gitmekle mümkündür. Ayet-i kerimenin de belirttiği üzere ‘Size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve ümmetinin her bir ferdine çok düşkün, şefkatli ve merhametleydi.’ Bizim de ümmet olarak ona olan sevgi, muhabbet ve bağlılığımızı bu vesileyle göstermemiz, ahde vefa ve sadakatin bir gereğidir.” şeklinde konuştu.

Ünsal açıklamanın devamında Kutlu Doğum etkinliklerinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yüce Rabbimiz bizleri sürekli Hz. Muhammed (sav)'in bağlılarından eylesin. Ayaklarımızı İslam üzere sabit kılsın ve coğrafyamızdan küfür ve nifakın ortadan kalkmasına bir sebep kılsın. Bu vesileyle etkinliğin yapılmasında emeği geçen başta üye ve gönüllülerimizi bu kutlu hizmetten dolayı tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin tanıtılması ve reklamını veren basın kuruluşları ile halkın alana gelmesi için otobüs tahsis eden belediyeye de teşekkür eden Ünsal, özel halk otobüsü ve şehir içi dolmuş kooperatifleri ile sağlık problemlerine karşın alanda sağlık personeli istihdam eden özel hastane çalışanlarına da teşekkür etti.

BİR KENETLEME OLDU

Etkinliğe katılamayan milyonlarca Peygamber Sevdalısına canlı yayın yapıp etkinliğin televizyonlar aracılığıyla seyredilmesi sağlayan TV kuruluşlarına da teşekkür eden Ünsal, etkinlik öncesinden başlayarak sosyal medya üzerinden duyurular yapan sosyal medya grup ve platformlarına da teşekkür etti.

Seslendirdikleri ilahileriyle Peygamber Sevdalılarını coşturan Özlem Ajans sanatçılarına ve etkinliği büyük bir özveri ile takip eden, haberleştiren basın mensuplarına ve etkinliğin duyurusunu yapıp çeşitli kampanyalarla tanıtımda bulunan esnafa da teşekkür eden Ünsal, son olarak şunları ifade etti:.

SANATÇILARIN ETKİNLİĞİ

“Hakeza etkinliğe gerek çevre ve gerek uzak illerden büyük bir heyecanla gelip katılım gösterenlere, özellikle Diyarbakır ve ilçelerinden muhteşem bir coşkuyla bu sevdaya koşup gelen halkımıza, yine davetimize icabet edip katılım gösteren siyasi parti, sivil toplum kuruluşları yönetici, üye ve gönüllülerine, yurt dışından gelip etkinliğimize katılım göstermekle bize destek olan misafirlerimize candan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah, hiçbir zaman Resulünün sevgisini kalplerimizden eksik etmesin ve Allah herkesten razı olsun.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz