Görüş Bildir

Diyarbakır'da annelere 'narkorehber' eğitimi

DİYARBAKIR'da narkotik polisleri, 200 anneye uyuşturucuyla mücadelede toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 'narkorehber' eğitimi verildi.

Diyarbakır'da annelere 'narkorehber' eğitimi

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Büro Amirliği'nce Bağlar ilçesindeki Aile Destek Merkezi Konferans Salonu'nda 200 anneye uyuşturcuyla mücadelede toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla seminer verildi.

ANNELERE NARKOREHBER

Seminer kapsamında madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, narkotik madde çeşitleri, narkotik suçlarla mücadelenin önemi ve bu noktada annelere düşen rol, sokak satıcıları ve kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, uyuma projesi, madde bağımlılığı ile mücadelede çözüm ve tedavi merkezi konularında kapsayıcı eğitim verildi.

Eğitim sonunda annelere madde bağımlılığı, zararları ve madde bağımlılığıyla ilgili destek alabilecekleri kurumların bilgilerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı. 'Narkorehber eğitimi' kapsamında Ocak ayından bu yana 2 bin 116 özel güvenlik görevlisi, 104 infaz koruma memuru, 57 kamu görevlisi, 42 öğretmen ve 238 anne olmak üzere toplamda 2 bin 557 kişiye seminer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi