Görüş Bildir

Diyarbakırlı yazardan tiyatral kitap tanıtımı

Diyarbakırlı genç yazar Haydar Alper Eser, şiir kitabının tanıtımını tiyatral gösteri eşliğinde sundu. Gösteride müzik dinletisinin de yapıldığı bu sıra dışı tanıtım büyük beğeni topladı.

Diyarbakırlı yazardan tiyatral kitap tanıtımı

Eser, “Kimler için yazdım” adlı şiir kitabının tanıtımı için Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda kitap tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinliğe AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, sivil toplum kuruluşu ve engelli dernekleri temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 Keman, kaval, zurna, perküsyon ve bağlama üstatlarının hayat verdiği enstrümantal türkülerin arasında sahneye çıkan genç yazar, sıra dışı bir üslupla dünyadaki savaşların neden olduğu travmaları eleştirel bir bakış açısıyla yorumladı.

Genç yazarın gösterisi konuklardan büyük beğeni toplarken, Eser, ayakta alkışlandı. Kitabın hazırlıklarına bir buçuk yıl önce başladığını ifade eden Eser, şiir kitabını yazarken yaşadığı içsel süreç hakkında bilgi verdi.

ŞİİR KİTABINI ANLATTI

Eser, “Sanırım bir buçuk yıl etti. Bir buçuk yıl önce kıyılarda köşelerde notlar biriktirerek başladı bu işler. Sınıflarda defterlere, sokaklarda duvarlara, bulunursa telefonlara, oralarda buralara. Nerede ne bulunursalara. Kısık sesle, kimselere haber vermeden, duyurmadan. Ben kendimce karalardım işte. Söylemeden ve de söylenmeden. On beş oldu, yirmi oldu, elli oldu. Derken, oldu. Daha da oldu. Daha da doldu. Seksenleri bulduk. Yüzleri geçtik. Daha da gittik. Sonra dediler ki topla bunları. İhtimal vermedim başlarda. Sonra gezdik kapı kapı. Kim alır? Kim basar? Kim okur? Kim kaçar? Aradık, bulduk, anlaştık, tasarladık, tamamladık. Bir gazete haberinden uzak oldu sanırım yazdıklarım. Ama ortada verilen emeğin karşılığı haber formatından değerli gözümde. Pahallı kadehlerde buzlu viskiler yerine kaçak çayların hikâyeleri anlatıldı. Bölgemin yapılanmasının psikolojik analizleri. Bakana, sorana, gelene, gidene.  Kafasını çevirip şöyle bir bakan herkese. Teşekkür ederim. İyi seyirler kısmını geçtik sanırım. Yani, yetti seyrettiğimiz olanı, biteni. Artık, keyifli okumalar dilerim. Ha, böyle bir şey mümkünse tabii” dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi