Diyarbakır cezaevi sergisi açıldı

Diyarbakır Cezaevi sergisi, Sümerpark’taki 5 No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. 54 tablonun yer aldığı sergi, bir hafta açık kalacak.

Diyarbakır cezaevi sergisi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi’nin çağrısıyla I. Sanat Buluşması’nda bir araya gelen 46 sanatçı ve öğrencinin yaptığı çizimler, 12 Eylül Darbesi’nin yıldönümünde sergilendi. Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi Sergi Salonu’ndaki sergi açılışına, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır 78’liler Derneği üyeleri ve 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi’nde kalan çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Necati Pirinççioğlu, 12 Eylül 1980 darbesinin 35 yıl önce bir buldozer gibi toplumun üzerinden geçtiğini ve bunun Diyarbakır’a yansımasını yapılan sanat çalışmasıyla göreceklerini ifade etti. Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nin müze olmasını istediklerini kaydeden Pirinççioğlu,12 Eylül zihniyetinin dün Cizre’de, Yüksekova’da ve Silvan’da kendini hala gösterdiğini vurguladı. Pirinççioğlu, o tarihte olmayan çocukların 12 Eylül’ü çizebilmelerinin, o dönemki travmanın hala yaşandığını gösterdiğini belirterek, “Bir daha 12 Eylüllerin yaşanmaması adına bu cezaevinin, toplumun yüzleşmesi için bir toplumsal hafıza merkezi olması açısından önemli olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz