Diyarbakır EMITT'e

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise beşinci turizm fuarı kimliğini taşıyan İstanbul TÜYAP Fuar alanında yer alan EMITT Fuarı'na Diyarbakır'da katılıyor. 26-29 Ocak tarihlerindeki fuara, İl Valiliğinin koordinasyonunda çok sayıda kurum yer alacak.

Diyarbakır EMITT'e

Her yıl düzenlenen ve bu yıl 21. organize edilen Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise beşinci turizm fuarı kimliğni taşıyan Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) Diyarbakır İl Valiliğinin koordinasyonunda katılıyor. 26-29 Ocak tarihleri arasında, İstanbul Beylik düzünde yer alan TÜYAP Fuar alanında Diyarbakır tarihi surların görüntüsüyle, yer alacak.

DİYARBAKIR EMITTE

Diyarbakır'ın EMITT Fuarına katılımıyla ilgili olarak İl Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, İl Valiliği olarak, şehrin sahip olduğu benzersiz özelliklerin daha geniş çevrelere tanıtılması, tarihi ve kültürel mirasının tüm dünyayla paylaşılması ve kentin turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması adına, büyük önem taşıyan fuar çalışmaları arasında yer alan ve bu yıl 26-29 Ocak tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olan 21. EMITT katılım için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

12 NOLU SALONDA

Açıklamada, "2017 EMITT'e Diyarbakır'ın katılması ve en iyi şekilde tanıtılması adına 12 no’lu salonda 230 metrekarelik alanda Diyarbakır standı açılacak. Fuar alanında yapılan özel bir stantla ilin tanıtımının sağlanması hedefleniyor." ifadeleri kullanıldı.

FUARDA KİMLER OLACAK

Diyarbakır'ın fuarda hak ettiği şekilde temsil edilmesi adına valilik koordinesinde, Diyarbakır Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve turizm işletmeleri ile Diyarbakır’da bulunan otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

MİSAFİRLERE İKRAM

"Fuar alanında ilimizi ziyaret edecek olan konuklara Diyarbakır'a özgü lezzetlerden, burma kadayıf, örgü peynir, Diyarbakır çöreği, tatlı sucuk ikram edilecek. Ayrıca Diyarbakır Valiliğimiz tarafından hazırlatılan tanıtım filmi ve video kliplerinin gösterimleri de gerçekleştirilecek. Diyarbakır Valiliği tarafından basımı sağlanan tanıtım materyallerinin dağıtımı sağlanacak. Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından yöresel halk oyunları gösterileri yapılacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz