Diyarbakır Lice'de saldırı: 2 asker şehit

Lice kırsalında yürütülen operasyon esnasında dün sabah çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan ve Uzman Çavuş Emrah Aytemiz şehit düştü.

Diyarbakır Lice'de saldırı: 2 asker şehit

Alınan bilgiye göre, bir süredir Lice kırsalında PKK'nın yapılanmasına ve finans kaynağ olan uyuşturucuya karşı yürütülen asker ve polis destekli operasyonlar devam ederken, dün sabah saatlerinde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada iki asker yaralandı. helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılan Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan ve Uzman Çavuş Emrah Aytemiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

ASKERLERE CENAZE TÖRENİ

Bölgede hava destekli operasyonlar devam ederken Şehit Ceylan ve Aytemiz için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehitler Ceylan ve Aytemiz'in Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı. İki şehidin de Lice'deki operasyona katılmak için geçici görevle Ağrı'nın Patnos ilçesinden geldiği bildirildi. Törenin ardından şehitlerden Ceylan'ın cenazesi Kırıkkale, Aytemiz'in naaşı da Rize'ye gönderildi.

EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU GÖNDERMİŞTİ

Lice'ye geçici görevle giden Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan, 3 yaşındaki oğlu Yavuz ile eşi Büşra'yı bir hafta önce Kırıkkale"nin Bağlarbaşı Mahallesi, 951'inci Sokak'ta oturan kayınpederi İsmail Aktaş'ın evine gönderdi. Şehidin eşi Büşra da acı haber üzerine yıkıldı. Astsubay Şükrü Ceylan ileKırıkkale, 191'inci şehidini verirken, şehit babası Muhittin, Annesi Dudu ve eşi Büşra cenazeyi almak için Diyarbakır'a getirildi.

AİLENİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU

Aytemiz'in (28) acı haberi baba ocağına ulaştı. Çocuklarının şehadet haberini Rize'nin fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesindeki evlerinde alan baba Akın Hüseyin ve anne Filiz Aytemiz feryat etti. Ailenin tek çocuğu olduğu ve 20 Temmuzda evleneceği öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in naaşı yarın öğle namazından sonra Fındıklı merkezde kılınacak cenaze namazının ardından Hürriyet Mahallesinde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz